RAZMIŠLJAM...

Josip Jovic 
Razmišljam…
31.3.1991. je poginuo Josip Jović, prva žrtva Domovinskog rata. Na isti taj dan, ali 25 godina kasnije, nakon presude Haaškog suda g. Šešelj postaje i službeno nevin. 
Razmišljam…
Da je kojim slučajem isti sud osudio g. Šešelja, bi li onda trebao osuditi i g. Vučića, g. Nikolića i još neke koji su sada na vlasti u Srbiji? Možda se Haaški sud uplašio reakcije iz Srbije, jer 75-80% stanovnika Srbije trenutno podržava vlast? Ili Haaški sud stvarno misli kako g. Šešelj „nije kriv“? Koji od ta dva razloga je „pametniji“? Samo znam da će sada četnička „zvijer“ dobiti još veća krila i još veće apetite.


Razmišljam…
Domovinski rat nije završen. Nije nikada ni završio. Samo je nastupila pauza. „Zvijer“ će ponovno napasti. Samo tada će biti profinjenija, opreznija, a sam napad će biti podliji, žešći i okrutniji. Pripreme nisu nikada ni prestale. Pripreme su dugoročne, s jasnim ciljem. Traju u Srbiji, ali i u samoj Hrvatskoj. U pripremi sudjeluju i naši političari, neki svjesno i namjerno, a neki svojim neradom i manjkom domoljublja.
Razmišljam….
Kada „zvijer“ napadne, tko će braniti Hrvatsku? Oni koji su istjerali branitelje na ulicu i pod šator? Ti će još pomoći „zvijeri“ u napadu. Oni koji ne mogu složiti Vladu mjesecima? Kako će takvi, i kada, složiti hrvatsku obranu? Oni koji ne mogu izabrati ministra branitelja mjesecima? Kako će odrediti glavnog čovjeka obrane? Neću ni spomenuti one koji će svoje domoljublje opet prodati, jer su ga prodali puno puta i u ovih 25 godina, kada je trebalo platiti porez, ili reći „ne“ kriminalu, korupciji, pretvorbi, uhljebljivanju, rasprodaji naših banaka, zakonu o pobačaju, … Ili oni koje „ne zanima politika“, već misle samo o sebi, o zaradi i zabavi?
Razmišljam…
Svi mislimo kako će nam Europa pomoći. Vidjeli smo kako je ta pomoć izgledala 90-ih. A i jučer je europski sud u Haagu oprosti g. Šešelju sve. Kao da mu je rekao „možeš opet, to je u redu“.
Razmišljam…
A Josip Jović je mrtav. I drugi naši heroji….
Nije dobro…

Petar, Obiteljska stranka