IZIĆI U SADAŠNJOST - JASENOVAC

Jasenovački logori istraživanja

Hrvatska je zemlja koju nastoje okovati u prošlost. Povijest nastoje uzurpirati hrvatski neprijatelji. Svako istraživanje o novijoj povijesti nastoji se onemogućiti. To se osobito tiče II. svjetskog rata, poraća, ali i vremena prije toga od kada je velikosrpska neman odlučila progutati Hrvatsku i hrvatski narod.
Tek što su se u Hrvatskoj pojavili ljudi koji su svojim entuzijazmom, pa i svojim novcem, počeli otvoreno, na temelju povijesnih izvora, pisati o činjenicama koje su se dogodile u Jasenovačkom/im logoru/logorima, velikosrpska i jugoneman su se uznemirile.

Predstavnici te nemani tvrde da se u Hrvatskoj dogodila ustašizacija. Naime, svako domoljublje je njima ustašizacija. Svaka istina je njima laž, a laž istina. Stoga im treba poručiti da je u Jasenovcu bilo dosta njihovih vampirskih laži. Hrvatima je dosta optužbi. Hrvati žele istinu onakvu kakva se dogodila. Imamo pravo na svoju povijest. Tu povijest nam neće pisati ni Goldstein, ni Pupovac, ni Furio Radin, ni Kajtazi.
Sile zla se ujedinjuju kako bi nam oteli budućnost lažima o prošlosti. Dovoljna je bila jedna knjiga (Jasenovački logori, autora Pilić, Vukić, Horvat, Matković) i jedan film, koji je ovih dana doživio svoju premijeru u Hrvatskoj, da klevetnici počnu cviliti i prijetiti. Treba im poručiti da je cviljenje dopušteno, no da laž više ne mogu neometano širiti. Jedno je vrijeme završeno. Vrijeme laži i lažljivaca, kleveta i klevetnika, ubijanja i ubojica. Za punu istinu će se još trebati boriti no ona se počinje nazirati. Državne strukture trebaju se aktivno uključiti a ne pozivati te lažljivce na skupove i oskvrnuće žrtava svojim lažima.
Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke