IDEOLOŠKI RAT, VLAST I STEPINAC

Mate o Obiteljskoj stranci

U Hrvatskoj bjesni ideološki rat. Taj rat desetljećima nije prestao. Grdno se varaju oni koji misle da će on prestati sam od sebe. Naime, hrvatski narod je upravo iz ideoloških razloga u tom ratu. On je jednako nametnut kao što nam je nametnut i Domovinski rat, uostalom, kao što smo u ideološki rat uvučeni 1941. Sada, kao nikada do sada, imamo priliku okončati taj rat i konačno narodne snage usmjeriti u demografski razvoj, razvoj gospodarstva, znanosti, kulture i stavljanje naše budućnosti pod našu kontrolu.


Samo jedna osoba u novijoj povijesti ima snagu koja rasvjetljava sve ideološke tame. To je blaženi Alojzije Steponac! On je naša snaga koja je potvrdila našu ukorijenjenost u Katoličku Crkvu i kršćanske te europske (najbolje) vrijednosti. On je naš put ka rasvjetljenju naše uloge u II sv. ratu. On je naš Hrvat koji je štitio čovjeka zbog same činjenice što je čovjek. On je naša snaga da se rasvijetli pred cijelim svijetom naš istinski odnos prema srpskom narodu, ali i njihov odnos prema nama. On je snaga za razbijanje komunističkog čudovišta i i velikosrpskog projekta.
Nije mi jasno, stoga, zašto naša Vlada i predsjednica bježe od Bleiburga i Jasenovca. Uzor kako se treba odnositi prema istini, zločinima, povijesti imaju u ovom velikom čovjeku. Svecu kojem je njegova svetost sve jasnija iz dana u dan i koju nitko ne može zatamniti. Predsjednica, Vlada i Sabor dužni su otići na grob bl. Alojzija Stepinca i u srcu osjetiti što to treba učiniti da prestane ideološki rat. Oni su se dužni suočiti sa svim izazovima i pronaći put k jedinstvu naroda. Uostalom, narod je jedinstven. Jedino ideološke mutikaše opstaju zbog činjenice trajanja ideološkog rata. Kada se sve rasvijetli bit će otkrivena njihova krajnja ljudska i politička bijeda. Oni će biti prepušteni zaboravu, uostalom, kao što mlade generacije i ne znaju tko je bio Jakov Blažević, dok dobro znaju tko je bio Alojzije Stepinac.
Pozivam Sabor, Vladu i predsjednicu na odvažne korake ka razbijanju agresivnog ideološkog rata. Ili će to učiniti ili će brzo izgubiti vlast, a u povijesti ostati kao družina koja ne zna ni odakle dolazi ni kamo ide.

Mate Knezović