PREDSJEDNICE, OKANITE SE USTAŠA I PARTIZANA, PROVEDITE LUSTRACIJU

Mate mediji

PRIOPĆENJE OBITELJSKE STRANKE

U svezi promašenog obraćanja predsjednice Republike Hrvatske, Obiteljska stranka ističe slijedeće:
1. Hrvatski narod i svi lojalni građani Republike Hrvatske vape za odlučnim koracima ka lustraciji, kojima bi se onemogućio daljnji „verbalni građanski rat“, osmišljen, započet i vođen od preživjelih komunističkih i velikosrpskih centara i kadrova.
2. Predsjednica Republike Hrvatske, Hrvatski Sabor, Vlada i znanstvene institucije dužne su braniti hrvatski narod, Republiku Hrvatsku i istinu od komunističkih i velikosrpskih laži o hrvatskoj prošlosti. Prihvaćanje tih laži kao istine uzrok su podjela u hrvatskom društvu.


3. Predsjednica Republike Hrvatske, Hrvatski Sabor i Vlada Republike Hrvatske dužni su potaknuti istraživanja vezana uz Drugi svjetski rat, poraće i vrijeme vladavine komunističkog protunarodnog zločinačkog sustava, a ne pozivati hrvatski narod na pomirenje s lažima i nedjelima tog sustava i današnjim zaštitnicima zlodjela i simbola tog sustava.
4. Pozivamo Predsjednicu Republike Hrvatske da odbaci prije dva dana ponovno izrečene laži četničkog vojvode i trenutnog predsjednika Republike Srbije, Tomislava Nikolića, o 700 000 pobijenih Srba u Jasenovcu tijekom Drugog svjetskog rata. Zar se i s tim lažima trebamo miriti?
5. Obiteljska stranka smatra da djeca, unuci i praunuci ustaša i partizana nisu ni u kakvoj svađi, pa ih ne treba ni miriti. Lažljivce treba poraziti istinom. Za utvrđivanje istine potrebna je politička volja.

Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke