HOD ZA ŽIVOT – POZIV INSTITUCIJAMA DA PREKINU ZAVJERU PROTIV NEROĐENIH

Priopćenje Obiteljske stranke

HODzaZivot2o

Obiteljska stranka snažno podupire svaku akciju koja ide za zaštitom nerođenih i njihova prava na život. Naše je stajalište o tom pitanju dosljedno od osnivanja Obiteljske stranke. Smatramo da je abortus odavno poprimio razmjere genocida i da se radi o najmonstruoznijem zločinu u povijesti čovječanstva. Stoga pozivamo sve ljude kojima je na srcu dobro hrvatskog naroda i države, da djelatno podupru ovu i druge akcije za zaštitu svakog ljudskog bića. Ponavljamo da je abortus protivan prirodnom pravu  ljudskog bića na život, vjerskim učenjima, Ustavu Republike Hrvatske i međunarodnim aktima koji su dio pravnog poretka Republike Hrvatske.


Da se radi o uroti najodgovornijih političkih predstavnika Republike Hrvatske protiv nerođenih, vidljivo je iz njihovog bijednog i kukavičkog skrivanja o navodnom pravu na abortus. Takvom stavu pridružio se i Ustavni sud, a što je jasno iz riječi predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske koja je izjavila da „nije imala snage“ staviti na dnevni red pitanje protuustavnosti Zakona koji dopušta ubojstva nerođenih. Time se i Ustavni sud stavio u red zaštitnika genocida koji se provodi putem abortusa.
Ističemo i sramotnu šutnju dojučerašnjih navodnih protivnika abortusa nakon njihova izbora u Hrvatski Sabor, Vladu ili na druge odgovorne dužnosti. Podsjećamo ih na teško kršenje moralnih načela koje čine svojom šutnjom. Također očekujemo snažniji glas vjerskih predstavnika u borbi protiv pošasti ubijanja najnemoćnijih te njihovu djelatnu potporu društvima, udrugama, pojedincima ili grupacijama koje su angažirane u borbi protiv ovog zla, iz kojeg proizlaze mnoga druga.
Za Obiteljsku stranku
Mate Knezović, predsjednik