VOLI ME, NE VOLI ME...

Voli me ne voli me

Lijep je dan, sunce je ugrijalo Zagreb. Pobjegao sam s djecom od usijanog asfalta u šetnju Maksimirom. Sjedim na klupi u hladu i gledam kako se djeca igraju. Djevojčica se zaustavila kod tratinčica i igra svima poznatu igru „voli me, ne voli me“.
Sjećam se svojeg djetinjstva i iste igre. Uvijek sam sa željom očekivao kako će izbor stati na „voli me“, iako još nisam ni sam znao što to znači voljeti.
Sada znam da nam svima treba ljubav. Ne treba nam ljubav na papiru, ljubav u riječima, nego ljubav koja se dokazuje u djelima i postupcima.
Ljubav treba djeci, ali i nama „velikima“, ljubav treba i prirodi, i biljkama i životinjama. S ljubavlju se treba ophoditi i prema stvarima, bilo našima ili onima koje su nam na raspolaganju.
A što je s Hrvatskom? Treba li njoj ljubav? Ljubav koja se dokazuje u našim postupcima, našem ponašanju i našem životu?


Nije ljubav kada kažemo „volim Hrvatsku“, a naša djela dokazuju suprotno. To je kao kada bi mladić rekao djevojci „volim te“, a zatim ju pustio da sama nosi teške stvari, i da pod njima posustaje do iznemoglosti. A on stoji pored nje i govori joj „volim te“ – ali teret joj ne uzima.
Tko je od nas pokazao istinsku ljubav prema Hrvatskoj? Tko je to dokazao svojim postupcima? Voli li itko od nas Hrvatsku? Tko će joj skinuti težak teret s leđa? Teret pod kojim umire…
Od osamostaljivanja Hrvatske na vlasti su se izmjenjivali HDZ i SDP. Hrvatska je ponizno trpila njihovu „ljubav“ i postajala sve slabija i slabija. Oni Hrvati koji glasaju za HDZ, vide samo greške SDP-a, a ne i svoje greške. Oni drugi koji glasaju za SDP, vide samo greške HDZ-a, a ne i svoje greške. Onaj treći dio Hrvata - oni glasaju jedanput za HDZ, pa kada se razočaraju glasaju za SDP, pa kada ih oni razočaraju opet glasaju za HDZ – oni jednako „vole“ Hrvatsku, kao i oni prvi ili oni drugi.
A vrijeme prolazi, prolazi…………….prošlo je već više od 25 godina.
Zanima li nas uopće odgovor na pitanje  - tko voli Hrvatsku?
Vole li Hrvatsku oni koji su sudjelovali u prijetvorbi? Ili vole samo sebe i svoju obitelj?
Vole li Hrvatsku oni koji rasprodaju Hrvatsku, hrvatske firme, hrvatska bogatstva?
Vole li Hrvatsku oni koji ne vide kako su vođe iz njihove stranke pljačkali državni novac, ili ga „samo“ nerazumno trošili na svoje užitke?
Vole li Hrvatsku oni koji su davali državne novce firmi i udruzi svojega brata ili koji su koristili državni avion za privatne putovanja?
Vole li Hrvatsku oni koji su prodali našu INU mađarskom MOL-u? Ili oni čije su supruge radile velika istraživanja za račun MOL-a?
Vole li Hrvatsku oni koji nakon 2 godine „rada“ u Saboru idu u mirovinu?
A oni koji ne plaćaju porez? Vole li oni Hrvatsku? Oni koji u Njemačkoj, Švicarskoj ili Australiji pjevaju o Hrvatskoj, a kada se vrate ne plate ni kunu poreza? Ili oni koji okreću milione na prodaji nogometaša, a ne plaćaju porez?...
A kako Hrvatsku vole oni koje ne zanima politika i koji ne izlaze na izbore? To je isti zločin kao kada bi roditelj rekao kako ga ne zanima njegovo dijete!
Vole li Hrvatsku oni koji će na nadolazećim izborima glasati OPET za HDZ ili SDP? Koliko puta nas netko treba razočarati i pokazati svu svoju nesposobnost za upravljanje državom, pa da konačno NE glasamo za njega?
A stotine tisuća mladih koji su napustili Hrvatsku u zadnjih par godina. Vole li oni ovakvu Hrvatsku? ….Sumljam, oni vole i žele drugačiju Hrvatsku! Siguran sam kako će se mnogo njih vratiti kada se situacija promjeni! Ali HDZ/SDP neće napraviti promjene! Oni će po starome:“Mi ne možemo ništa, krivi su oni prije nas!“
Branitelji su dokazali svoju ljubav prema Hrvatskoj!... A Hrvatska je i danas u ratu. U ekonomskom ratu, obrazovnom ratu, kulturnom ratu…Cijela Hrvatska je bojište! Zato i danas trebamo branitelje! Branitelje koji će se i danas boriti se za opstanak Hrvatske!
A kako? ………….. Ne s oružjem, nego svojim radom, svojim učenjem, svojom obitelji! I svojom ljubavi prema Hrvatskoj! Svojim glasom na izborima!
Onaj tko voli Hrvatsku neće glasati ni za HDZ, niti za SDP !!! Oni su svoje pokazali u zadnjih 25 godina i u stotine i stotine afera koje su ostale iza njih. Oni se neće promijeniti. Dobro će biti samo njihovim članovima koji će dobiti posao u županiji, u državnim firmama, nadzornim odborima ili će postati konzultanti.
A za koga onda glasati? ……Za MOST? ……Nisu li oni potpisali kako neće ići u koaliciju ni s kim? Nisu li oni obećavali reforme? I onda promijenili svoj program par dana nakon izbora? Nisu djelovali ozbiljno, lagali su i tako pokazali „ljubav“ prema Hrvatskoj!
Reći ćete: „Pa, onda nemamo glasati za koga!“ ……Imate! Itekako.
Za one koji vole Hrvatsku. Za one koji to dokazuju svojim postupcima. Ima mnogo takvih ljudi. Oni se nalaze u malim strankama za čija imena mnogi nisu ni čuli. Ti ljudi u malim strankama se bore za Hrvatsku, jer VOLE Hrvatsku. Da su htjeli samo poziciju u Saboru ili nekom nadzornom odboru – sigurno bi odavno bili članovi HDZ-a/SDP-a. Ali ne! Oni su osnovali svoju stranku i rade za Hrvatsku.
Koliko prilika za popravak ste dali HDZ-u i SDP-u, nakon svih njihovih promašaja, nakon svih njihovih laži?
Dajte priliku novim ljudima, jer ju zaslužuju! Što možete izgubiti? Ništa! Jer ništa se ne može očekivati više od HDZ/SDP-a. Jedino se možete pozitivno iznenaditi u novim ljudima ! I Vi i Hrvatska! Pokažite svoju ljubav prema Hrvatskoj! I glasujte za njih!
….. A Hrvatska je kao djevojčica na livadi uzela tratinčicu i govori „voli me, ne voli me, voli me…“ i puna želje, puna iščekivanja, sa suzama u očima čeka rujan kada će otkinuti i zadnju laticu. Hoće li ona biti opet „ne voli me“ ili možda ipak „voli me“?
To ovisi o tebi i tvojim postupcima, o tvojem izlasku na izbore i o tvojem glasu!
A Hrvatska te čeka!
„Voli me…,
ne voli me…,
voli me !!!“

Petar, Obiteljska stranka