OTVORENO PISMO ANDREJU PLENKOVIĆU

Josip Tomičić1

JOSIP TOMIČIĆ, KANDIDAT KOALICIJE POMAK U 7. IZBORNOJ JEDINICI

Poštovani!

Dana 28. kolovoza 2016. izjavili ste da ste kršćanin, a prema tome bi trebali zastupati i kršćanske stavove koji su utemeljeni na osnovnom vjeronauku u osnovnoj školi. Prateći vaše izjave to istinski kršćani nikako ne mogu zaključiti, zbog stoga ja vjeroučitelj, tražim od vas slijedeće:

1. Javno obećanje da ćete zaustaviti abortuse u hrvatskim bolnicama, braniti i čuvati svaki začeti život od začeća do prirodne smrti.
Dosljedno poštovanju i zaštiti koja pripadaju djetetu od časa začeća, morati će se zakonski donijeti odgovarajuće odgovornosti za sve osobe koje doprinose za svako namjerno ugrožavanje njegovih prava. Budući da s ljudskim zametkom od samog začeća treba postupati kao s osobom mora on u svojoj cjelovitosti biti štićen, liječen i njegovan kao i svako drugo ljudsko biće.

 

2. Da ćete uspostaviti mehanizme za zaustavljanje korupcije u zapošljavanju, javnoj upravi i službama.
Kako je moguće da se kod izbora na određeno radno mjesto biraju oni koji pripadaju lijevo liberalnom i ateističkom svjetonazoru, a iskreni katolici su poniženi i nezaposleni ili moraju seliti u drugi grad ili državu kako bi preživjeli.

3. Zauzeti se svim raspoloživim sredstvima za otvaranje i provođenje prosesa lustracije u državnoj upravi, školstvu i gospodarstvu.
Utvrditi porjeklo imovine za sve koji su sudjelovali u privatizaciji. Hrvatska državna uprava je ostala proizvod komunističkog mentaliteta i jugoslavenskih ideja, s izrazitom antipatijom prema hrvatskoj državi.

Ako navedeno ne obećate i ne počnete provoditi nakon 11. rujna 2016. u stranci na čijem ste čelu, ostat ćete zapamćeni kao lažno vjerodostojni manipulator na štetu većinskog hrvatskog katoličkog naroda.

U Zagrebu 29. Kolovoz 2016.

Josip Tomičić, dipl. kateheta
kandidat koalicije POMAK u sedmoj izbornoj jedinici