MATE KNEZOVIĆ, KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA, O BUDUĆNOSTI ZAGREBA I SESVETA

Mate Knezovic 17o

Sinoć je u „Plavoj dvorani“ u Sesvetama Mate Knezović, kandidat Obiteljske stranke za gradonačelnika, predstavio program za grad Zagreb s posebnim osvrtom na budućnost Sesveta. Skup je otvorila gospođa Katarina Tonković Pigac, a nastavila Marija Hačko, predsjednica gradske organizacije Obiteljske stranke Zagreb izlaganjem o povijesti Obiteljske stranke i programskim osnovama.
U svom izlaganju Mate Knezović ističe da Zagreb zaslužuje bolje. Taj boljitak donijeti će mu novi ljudi, a ne dosadašnje političke strukture koje su Zagreb držale u ropstvu i sprječavale ga da se razvija. Moramo raskinuti s takvim vođenjem grada prvo na simboličnoj, a onda na praktičnoj razini. Na simboličnoj razini treba se odreći zločinaca, maknuti zastave duginih boja i napraviti groblje za namjerno abortiranu djecu. Neka Trg maršala Tita postane Trg blaženog Alojzija Stepinca, neka nestanu zastave kojima se razara naš vrijednosni sustav i naše obitelji, neka namjerno abortirana djeca ne završe u kanalizaciji nego na groblju gdje će im njihovi roditelji, kada se pokaju, moći odati počast i zatražiti oprost.
U praktičnom dijelu unaprijediti ćemo gradsku upravu jer je ona temelj za dobro upravljanje gradom. Gradonačelnik će imati rezervirano vrijeme kada prima građane.  To će činiti i pročelnici gradskih ureda. Ovrhe koje grad i Holding vode protiv Zagrepčana vratit ćemo u prihvatljive okvire, a najsiromašnijim Zagrepčanima ćemo otpisati dugove. Sesvete više neće biti najudaljeniji dio grada jer ćemo približiti gradsku upravu Sesvetama. Vratiti ćemo život u centar grada, a na periferiji stvoriti poduzetničke zone. Sve objekte u centru grada treba staviti u funkciju.
Grad ćemo razvijati planski, a ne stihijski kao što je do sada rađeno. Centar Sesveta ćemo osloboditi prometa i učiniti od njega centar društvenog života, poduzetništva i kulture. Za svako novorođeno dijete grad će izdvojiti najmanje 10.000 kuna, a sve zaposlenice u gradskoj upravi i tvrtkama u vlasništvu grada imati će jedan slobodan dan više koji će posvetiti obitelji. Sesvete su pune mladih obitelji i mogu poslužiti za primjer. Brinuti ćemo da javne površine budu prilagođene obiteljima i djeci, a graditi ćemo parkove i igrališta, bazene i športske dvorane tamo gdje nedostaju. Posebno ćemo razvijati socijalno poduzetništvo kako bi pomogli najugroženijim obiteljima. Sportsko rekreacijske sadržaje učiniti ćemo dostupnim svima, a posebno djeci. Kazališta i muzeje oživjeti ćemo osmišljenim programima koji će promicati našu tradiciju i kulturu.  Sesvete trebaju nova kina, kazalište i svoju radio stanicu. Također ćemo izgraditi sustav gospodarenja otpadom u kojem ćemo otvoriti nova radna mjesta i koristiti otpad kao sirovinu.