Članci

ODRŽANO SAVJETOVANJE OBITELJSKE STRANKE

U petak 13. do nedjelje 15. travnja 2012. održano je savjetovanje Obiteljske stranke u samostanu sv. Ilije u Zidinama kod Buškog jezera (jugozapadna Bosna).

Savjetovanje je proteklo u razmatranju vizije i misije Obiteljske stranke, temeljene na vrjednotama i hrvatskim nacionalnim interesima, u traženju najboljih načina za predstavljanje stranke, njezina programa  i djelatnosti, s ciljem da stranka doprinese razvoju hrvatskog društva, države i naroda u cjelini. Članstvo je potaknuto na zalaganje i rad radi ostvarivanja ciljeva stranke.

Održane su i dvije radionice s temama Obitelj i obiteljska politika te Školstvo i školska politika.

U radionici s temom Obitelj i obiteljska politika pošlo se od programskih postavki da je obitelj temeljna odgojna, obrazovna i gospodarska ustanova, da zakone i zakonsku regulativu te politiku treba prilagoditi obitelji koja zaslužuje uživati dobrobit socijalne, zdravstvene, radne, porezne, medijske i drugih politika i cijelog zakonodavstva.

U radionici s temom Školstvo i školska politika pošlo se od postavki istaknutih u programu Osi: da odgojno-obrazovne ustanove trebaju biti nadopuna obiteljskom odgoju; da su školski odgoj i obrazovanje dvije neraskidive stranice obrazovnog sustava; da odgojno-obrazovni sustav mora pratiti postignuća suvremene znanosti i davati učenicima znanja i praktične vještine u skladu s njihovim cjelovitim životnim potrebama.
Nakon bogate rasprave  zaključeno je da današnji školski obrazovni sustav nije po mjeri učenika, da u njemu postoje golemi prijepori i poteškoće i da je potrebno više nego do sada raditi na osvješćivanju nastavnika i roditelja djece školske dobi – organiziranjem tribina, okruglih stolova i sl..

Sudionici su otišli svojim kućama obogaćeni međusobnim druženjem i novim spoznajama.

Picture 694

Picture 695

Picture 673

Picture 661

Picture 692

Picture 684

IMG 0059

 

IMG 0060IMG 0063

IMG 0067

Picture 654

Picture 659