Članci

STOP ZBRDOZDOLSKOJ POLITICI

Tzv. domoljubna desnica u Hrvatskoj nikako da odustane od svojih promašenih pokušaja i metoda. Pred nama su, očigledno, novi već unaprijed na propast osuđeni pokušaji. Na žalost, tzv. domoljubna desnica daleko je od razboritog političkog postupanja. Uvijek se pred neke izbore pojavi grupacija (grupacije) koje misle da imaju mesijansku ulogu u hrvatskom narodu i da će sigurno nastupiti propast ako budućnost ne bude u skladu s njihovim spasonosnim projektom. Ovih dana povijest se ponavlja. Izgleda da su naivci i lukavci na istom zadatku. Naivci smatraju da rade najbolju stvar za Domovinu, a lukavci vuku poteze kako od Domovine ne bi ništa ostalo. Ponovno se demonstriraju nova okupljanja „svih domoljuba“. Nakon svih tih godina valjda smo nešto naučili. Dosta je bilo zbrdozdolskog okupljanja! Okupljanje mora biti promišljeno i dugoročno, temeljeno na programu!

 

Hrvatska treba novi naraštaj političara koji shvaćaju da je politika težak i odgovoran posao. Ti domoljubi moraju shvatiti da se samo ozbiljnim i trajnim radom može napraviti pomak u Hrvatskoj. Naivni i neizgrađeni domoljubi ponavljaju uvijek iste pogrješke:
1. javno demonstriraju novu političku opciju (pokret) za Hrvatsku;
2. nemaju nikakav program, osim tvrdnje da će spasiti Hrvatsku;
3. nemaju nikakvu ozbiljnu strukturu koja bi bilo što značajnije mogla iznijeti.

Jesu li neki istinski domoljubi ponovno na zadatku koji su im pripremili antidomoljubi?

Što se tiče Obiteljske stranke ponavljam da Obiteljska stranka nije nikakva desnica. To je jasno iz našeg programa. Desnica kao pojam potpuno je zastario. Taj je pojam i stavljen u javni opticaj zbog podjele u narodu i što djelotvornijeg vladanja narodom. On potječe od Francuske revolucije, od kada nastaju i iz koje proizlaze moderni totalitarizmi dvadesetog i dvadeset prvog stoljeća. Pogotovo nismo demokršćani: moderno demokršćanstvo služi rušenju samih temelja kršćanstva te predstavlja manipulaciju kršćanima. Demokršćanstvo je politička opcija koja služi novom poganstvu. Ono donosi i održava na snazi protuljudske zakone i provodi protuljudsku političku praksu u mnogim svojim elementima.

Obiteljska stranka je jednostavno – nova politička paradigma. Ona svoju politiku temelji na dva stupa:
1. hrvatskim nacionalnim interesima jer smo hrvatska stranka;
2. zaštiti trajnih vrjednota (život od začeća do prirodne smrti, brak i obitelj, socijalna pravda, zaštita okoliša i dr.).

Obiteljska stranka želi političko zajedništvo onih koji podržavaju ovakav sustav vrjednota. Takvo zajedništvo može nastati samo na zajedničkom programu, a ne na javnom pozivanju svima i svakome da se dana tog i tog pojave tu i tu i da se demonstrira i objavi zajednički nastup na izborima. Zajedništvo nastaje nakon diskretne izrade programa, određivanja hodograma toga programa i imenovanja ljudi koji će sa svojim stručnim skupinama provoditi program. Za ostvarenje novoga zajedništva potreban je golem napor temeljen na mudrosti, ne vika zaodjenuta u plašt domoljublja.

U Zagrebu 24. rujna 2012.
Predsjednik Obiteljske stranke:
Mate Knezović