Članci

Tajni plan 21- Programski okvir

Mi, stranke bliskog svjetonazora i sličnih programa: SDP-SKH-KPJ, HNS-SKH-KPJ, IDS i HSU (Hrvati sad umiru) potaknuti željom da Republika Hrvatska doživi posvemašnju preobrazbu u svim segmentima društvenog, političkog, gospodarskog, obiteljskog i ukupnog života te potaknuti našim povijesnim poslanjem i odgojem koji smo dobili u zajedničkoj Partiji, kao i snom o odumiranju države i naroda – da bi svi narodi svijeta postali jedan narod, želimo da predvodnik tog odumiranja bude upravo Republika Hrvatska i hrvatski narod u cjelini. I da prvi odumru!

 

Zbog navedenog uzvišenog cilja potrebno je puzećim načinom (dakle ne revolucionarnim metodama naših prethodnika, nego na nov način, no s istim ciljem) učiniti nekoliko odlučnih koraka. Prvenstveno Ustav Republike Hrvatske (mi bismo rado rekli tzv. Republike Hrvatske) treba u cijelosti zanemarivati, ismijavati, ignorirati te prilikom donošenja zakona tek uzgred spomenuti. Na žalost, taj Ustav propisuje da je Republika Hrvatska država hrvatskog naroda i ostalih građana. U svojim javnim istupima, službenim dokumentima i uopće u svom djelovanju nikada i nitko ne smije spomenuti da je Republika Hrvatska upravo država hrvatskog naroda. Uvijek i svugdje navoditi građani, građani i građanke i sl. Nikako hrvatski narod i državljani Republike Hrvatske! Kod ovog moramo znati da bi u tom slučaju i naša buduća Vlada morala odražavati, barem približno, etničku strukturu Hrvatske. Međutim, mi namjeravamo stvoriti Vladu u kojoj će većina biti bez ikakve nacionalne svijesti, a mnogi ne će biti etnički Hrvati. Istovremeno, nacionalne manjine, osobito Srbi, imat će i dalje svoje predstavnike. Dakle, nacionalnim manjinama bit će važno imati svoje predstavnike – to zovemo pozitivna diskriminacija. No, ukoliko Hrvati budu željeli da vlast i etnički odražava da je Hrvatska država hrvatskog naroda – to ćemo nazivati diskriminacija ili govor mržnje.

Druga vrlo važna stvar je ta da se u izvorišnim osnovama spominje povijesni tijek i neprekinutost hrvatske državnosti. Od svega navedenog treba uporno spominjati antifašizam i antifašističku borbu. Sve drugo nama je ozbiljna smetnja za ostvarenje naših ciljeva. Slijedom navedenog nastaviti borbu za  antifašizam, poticati sve što je vezano uz jugoslavensko-komunistički sustav kao vrlo napredno, dobro, istinito. Sve one koji i dalje uočavaju nezgodnu ustavnu formulaciju da je to država hrvatskog naroda,  proglasiti fašistima, ustašama, diskriminatorima, sijačima mržnje, medijski ih prokazati i upotrijebiti institucije da ih se onemogući i marginalizira.

Dosadašnja politika HDZ-a je bila koruptivna i neodrživa. No, napravila je sve preduvjete za daljnje osiromašenje građana. Takvo osiromašenje mi ćemo produbiti nizom mjera. Radnici u državnoj upravi i javnim službama bit će prestrašeni od gubitka radnih mjesta. Zbog toga će pristati na smanjenje plaća. Taj strah ćemo izazvati i u javnoj upravi radi provođenja svoje politike daljnjeg općeg osiromašenja. Državni službenici će biti potpuno poslušni našim odlukama. Državna uprava nikako ne smije imati svijest domoljublja i služenja hrvatskom narodu. U nju stalno treba unositi takav mentalitet da su građani uvijek u krivu, da su im, zapravo, neprijatelji. Nikako se ne smije gajiti hrvatski duh, domoljublje ili svijest o snazi hrvatskog naroda, ni ukazivati na njegov doprinos Europi i svijetu te značajan geostrateški položaj Republike Hrvatske. Za razliku od drugih, koji su građane zanemarili prvog jutra nakon izbora, mi ih već sada unaprijed zanemarujemo.

Stalno govoriti o zapošljavanju, o novim inozemnim ulaganjima, no potpuno zanemariti vlastite potencijale, osim kada su u službi Partije i njezinih sluga te inozemnih gospodara. Krizu upotrijebiti kao dokaz da je uzrok upravo u tome što je Hrvatska samostalna država, jer da je integrirana, već bi izašla iz krize. Naše promjene moraju voditi, s jedne strane, slabljenju države prema inozemnim i domaćim centrima moći, no zato će, na drugoj strani, država svoju snagu demonstrirati prema građanima. Snaga države mora se pokazati, primjerice, u prikupljanju poreza, osobito od građana. U tom segmentu pravna država mora funkcionirati besprijekorno.

Pravosuđe, kao značajan dio našeg programa, i dalje držati pod strogim nadzorom. Neka se strogo pazi na to da ne bude pravne sigurnosti. Ona bi mogla dati snagu hrvatskim nacionalistima u izgradnji države hrvatskog naroda. Neka pravosuđe svakako svoje odluke usmjerava ka zaštiti manjina (nacionalnih, rodnih i dr.). U slučaju neprimjerenih odluka posao u usmjeravanju tih i budućih odluka povjeriti medijima, udrugama za ljudska prava, feminističkim, homoseksualnim te Pučkom pravobranitelju, Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova / rodova i rodnih identiteta kao i Pravobraniteljici za djecu. U svakom slučaju etnička (Hrvati) i vjerska (katolici) većina ne može biti diskriminirana. Pravosudni progon što šireg kruga hrvatskih ratnih zločina je jedan od prioriteta za dokazivanje naše vjerodostojnosti. Zbog toga ne štedjeti sredstva u opremanju Državnog odvjetništva te zaposliti dovoljan broj provjerenih kadrova – koji su se dokazali u samoupravnom socijalizmu, također i njihovu djecu. Proizvoditi afere za svećenike (pogotovo one o pedofiliji) i za vjeroučitelje koji pokažu otpor našim planovima. Kada bude dovoljno pravomoćnih presuda za njih, isti scenarij primijeniti na istaknute intelektualce katoličkog duha. Koristiti se svakom prilikom. U  tom segmentu pravosuđa snažno pokazati NOVU PRAVEDNOST.


Tajni plan otkrio i javnosti predočava:
Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke