Članci

TKO TO TAMO SLAVI

Eto nam ponovno ostvarenja navodno najvećeg “strateškog interesa”, a to je ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Zagrepčani su u velikoj brizi zbog najnovijih pravila kretanja gradom. Očekuje se prometna blokada i kaos u gradu idućih dana. Pitam se: je li to najava budućih događanja u EU, odnosno hoće li i cijela Hrvatska i hrvatski narod uskoro biti u blokadi i kaosu?

Na proslavi se najavljuje dolazak političke elite iz EU-a i njoj pripadajućih zemalja. Toj eliti pridružit će se i hrvatska politička elita. Narod će ostati kod kuće ili će otići iz grada. Zato što narod uglavnom nije impresioniran ni elitom, ni proslavom, ni onim što nas čeka u “Europi”. Uostalom, duhovni (ali i genetski) nasljednici ove proslave vać su slavili ulaske u dvije Jugoslavije. Valjda misle – treća sreća.

No, što Hrvatska dobiva ulaskom u EU? Uistinu malo toga u odnosu na ono što smo izgubili ili što ćemo tek izgubiti. Hrvatska birokracija i sudstvo dobivaju još jednu vlast iznad sebe. Hrvatska dobiva EU vlastodršce koji temeljito ruše kršćanske korijene i temelje na kojima je Europa nastala. Hrvatska dobiva potpuno otvorene granice prema snažnim i moćnim narodima i državama koji lukavom strategijom i taktikom mogu vrlo lako etnički promijeniti sliku Hrvatske i ovladati njenim dijelovima te prirodnim i ljudskim potencijalima. Hrvatska dobiva dženderističku EU vlast koja voli smrt i mrzi život.

Usprkos malim dobrobitima i velikim gubitcima Hrvatska će živjeti i preživjeti. Uostalom, mi smo svaku integraciju, u koju smo bili uvučeni, a čije su oštrice bile usmjerene protiv hrvatskoga naroda, uspjeli preživjeti. Ovo je prilika za zbijanje redova. Kao samostalna država naša se Hrvatska, kao i svi mi – s bolom to moram priznati – nismo najbolje snašli. Pobjednici su prepustili poluge vlasti kameleonima, anacionalnim, antinarodnim i protukršćanskim grupacijama. Je li, uistinu, konglomerat država i naroda kakva je EU naše prirodno okruženje? Zbog našeg velikoga iskustva mi ćemo se, ipak, dobro snaći. Daj, Bože, da tako bude.

Ostaje činjenica da se narod ne raduje i da ništa od najavljivanoga putem medija ne će slaviti. Lažna elita će imati svoja slavlja. Elita, prava ili lažna, proći će, no narod će ostati i opstati. I EU integracija će proći, a narod će ju nadživjeti i pričati unucima: Bilo je to u vrijeme Europske unije…

Živjela Hrvatska! Živio hrvatski narod!

Mate Knezović