Članci

ODBACITI MANJE ZLO KAO NAČIN POLITIČKOG IZJAŠNJAVANJA

Na hrvatskim izborima redovito se događa biranje navodno manjega ZLA. Naime, gotovo svi politički tabori prikazuju onog drugog, ili druge,  kao samo oličenje ZLA. Tako je narod potpuno uvjeren da se u temeljima i djelovanju svih političkih opcija i stranaka nalazi ZLO kao temeljni princip njihove politike i djelovanja. Velikim dijelom narod je u pravu. Do sada su sve vlasti od 2000. naovamo jednostavno trajno činile ZLO hrvatskomu narodu. Međutim, do sada se političke stranke i nisu trudile iznositi dokaze da to nije istina i da su one DOBRO.

 

Osobita opasnost uputa da se bira manje ZLO dolazila je iz redova istaknutih službenika Katoličke Crkve, intelektualaca i samih političara. Tako je narod jednostavno naučio birati navodno manje ZLO, a ne DOBRO, bilo veće ili manje. Ovaj teološki pojam manjeg zla postao je opasna i opaka mantra (svjesna ili nesvjesna) zavođenja na zli put. Sjećamo se izbora HDZ-a za vladajuću stranku. Iako se znalo da će održati abortus, da će progoniti hrvatske branitelje, da će sijati rodnu ideologiju u zakone i društvo, da će biti pasivni u obrani prava i interesa hrvatskoga naroda u BiH, da su u savezu s četničkim elementima, ipak je mantra pobjeđivala, jer eto izbjegavali smo povratak Partije na vlast. No Partija i nije trebala biti na vlasti da bi se njihove ideje provodile. Na kraju nam je Partija došla na vlast pa se komunističke metode i velikosrpski ciljevi ostvaruju pred očima svih koji su birali manje ZLO.

Ozbiljan primjer manjeg ZLA je i Milan Bandić. To navodno manje ZLO je izgubilo u utrci za Pantovčak. No, to navodno manje ZLO je pobijedilo u utrci za gradonačelnika Grada Zagreba. Upravo to "manje ZLO" odlučilo je da se komunističko-četnički planovi otvoreno manifestiraju usred Grada Zagreba. To navodno manje ZLO financiralo je taj događaj te najavilo da će i iduće godine nastaviti plaćati takve manifestacije. To manje ZLO uredno štiti Tita i njegove zločine, ne izdvajajući ni kune za otvaranje masovnih grobnica usred Grada Zagreba. Uredno smo glasali za navodno manje ZLO i pijemo gorke otrove upravo naših glasova.

Došlo je vrijeme raskida s tim mentalitetom. Dužni smo birati DOBRO, a ne manje ZLO. Ima li tko zlomjer da bi utvrdio koje je ZLO manje, a koje veće? ZLO je ZLO i ono je samo laž i prijevara u sebi. ZLO se nekad prikazuje kao manje zlo, nekad kao dobro, nekad neutralno. Zlu nije važan čovjek, narod, razvoj, nego nešto drugo. ZLO će se prvo obrušiti na one koji su mislili da je ono manje ZLO.

U političkom životu Hrvatske pojavila se Obiteljska stranka. Ona odbacuje ZLO, i veće i navodno manje. Ona u svom programu ima DOBRO kao sadržaj, načine djelovanja i cilj svoga djelovanja. Zato svi moramo odbaciti strah kao mjeru našega političkog uvjerenja i djelovanja. Trebamo hrabre ljude, koji se ne će bojati odlučno prokazati zlo i birati DOBRO. Sve vas pozivam na takvo uvjerenje i djelovanje.

Mate Knezović