Članci

REFERENDUM – PRILIKA ZA POMIRENJE HRVATA I SRBA

Protekli referendum o definiciji braka kao zajednice žene i muškarca na površinu je iznio interesantne procese. Na jednoj strani se našla većina a na drugoj nasilna manjina. Ta nasilna manjina, inače, smatra da je ona predstavnik svih i svakakvih manjina. Međutim, ovaj puta nije bilo te podjele. Na istoj strani, većinskoj, su bili Hrvati, Srbi, Židovi, muslimani, agnostici, pa vjerujem i mnogi homoseksualci. No isto tako na drugoj, manjinskoj, strani, bili su Hrvati, Srbi, Židovi, muslimani, agnostici, homoseksualci, lezbijke. Vrlo interesantna podjela. Dakle, došlo je do sasvim drugačije polarizacije u društvu.
No, tko je pobjednik a tko poražen u toj velikoj igri? Prvenstveno poraženi su lažni zaštitnici manjina. Eto, tim „zaštitnicima“ manjina leđa su okrenule same manjine. Ili se radi o nekom čudu ili se radi o velikoj podvali koja je na ovom narodnom referendumu raskrinkana. Sada odjednom ni Srpska pravoslavna Crkva, koja je jasno stala na stranu života i obitelji, ne valja. Eto, mi vas štitimo , a vi glasate za ustaštvo, katoličke talibane i sl.. Mislim da je konačno vuk istjeran iz svog skrovišta. Ovo je iznimna prilika da se svi ljudi, iz svih nacionalnih i vjerskih većina i manjina, udruže protiv teroriziranja hrvatskog društva.


Valja istaknuti da je ovo iznimna prilika za korak naprijed u istinskom pomirenju Hrvata i Srba. I Hrvatima i Srbima prijeti isti neprijatelj – rodna ideologija. Upravo oni nastoje manipulirati Srbima. Laž je da su oni zaštitnici ikoga, a osobito ne Srba i njihovih nacionalnih i vjerskih prava i sloboda. Oni Srbe žele zlorabiti u svoje ideološke ciljeva. Ovo je iznimna prilika srpskoj nacionalnoj manjini da prepozna tko su joj istinski prijatelji i zaštitnici. Srbi trebaju, konačno, u svojim redovima prepoznati razno razne Pupovce koji jašu na nekakvom povratku ustaštva i strahu od Hrvata. Uvjeren sam da je hrvatski narod voljan u potpunosti zaštititi srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj. Srbi konačno trebaju započeti integraciju u hrvatsko političko biće. Zato i Hrvati i Srbi, kao i drugi, trebaju odbaciti lažne zaštitnike stvarnih ili izmišljenih manjina i sami izgraditi suživot na temeljima trajnih vrjednota.

Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke