Članci

OSNOVAN PRVI OGRANAK OBITELJSKE STRANKE U KRAPINSKO -ZAGORSKOJ ŽUPANIJI

obiteljska 002

Tekst i foto: Darko Fiket
U subotu, 1. veljače 2014. godine osnovan je prvi Ogranak Obiteljske stranke u Krapinsko-zagorskoj županiji u Kraljevcu na Sutli. Osnivanju je predhodilo misno slavlje za domovinu koju je predvodio domaći župnik vlč. Eugen Koprek koji se kasnije pridružio tribini u organizaciji novoosnovanog ogranka. 
Za predsjednika ogranka izabran je Veseljko Kralj, za dopredsjednika Mladen Ban, a za tajnika Tomislav Kolar.

Oni su poručili nakon osnivanja kako žele opravdati povjerenje svojih mještana te nude transparentnost, izvrsnost i stručnost koji se temelje upravo na obiteljskim vrednotama.
Na Osnivačkoj skupštini, uz članove ogranka, bili su prisutni: gosp. Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke, zatim supružnici Zlatko i Zrinka Gregov, Zvonko Franc, povjerenik za Krapinsko-zagorsku županiju, domaćin susreta Veseljko Kralj te gosti iz kulturnog i javnog života mjesta.
Nakon osnivačke skupštine uslijedila je tribina kojoj se odazvao lijepi broj mještana i u kojoj su govornici prezentirali koje su to obiteljske vrijednosti, za što se zalaže Obiteljska stranka i na čemu će ovaj ogranak temeljiti svoj rad. Tribini se pridružio i župnik vlč. Eugen.
Tribinu su otvorili supružnici Zrinka i Zlatko Gregov koju su održali predavanje na temu „Obitelj - jučer,danas i sutra. U njoj su izrekli već opće poznatu činjenicu da je obitelj osnovna stanica društva kao jedino mjesto za produžetak i opstanak ljudske vrste u kojoj se uči da budemo poduzetni, kreativni, inovativni, ustrajni, odgovorni i na kraju krajeva darežljivi imajući vremena za ljude u potrebi.
Osnivačkoj skupštini i tribini prisustvovao je predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović, koji je pozdravio okupljene članove u ime Stranke i poželio im uspješan rad te ih upoznao sa dosadašnjim aktivnostima Obiteljske stranke naglašavajući ciljeve i osnove koje se temelje na otvorenosti, transparentosti i istinitosti za koju se zalažemo kao velika obitelj u ovom društvu u kojem živimo.
O samom programu Obiteljske stranke za Krapinsko-zagorsku županiju prisutnima je progovorio povjerenik Zvonko Franc naglašavajući glavne smjernice, a polazeći od pitanja - što Zagorju treba?. Smjernice, uobličene u kraticu SPAS, su: solidarnost, poduzetništvo, autonomnost i sigurnost obrazlažajući jednu po jednu smjernicu.
Na kraju tribine obratio se i predsjednik novoosnovanog ogranka Veseljko Kralj koji je zahvalio na povjerenoj dužnosti te istaknuo da ljubav i briga za Domovinu kao i dobro svih njenih žitelja, nije privilegija samo nekih, nago sveta dužnost svakog njenog člana. Budućnost naše Domovine, našega Kraljevca na Sutli, prosperitet i dobro naših najmilijih izazov je pred kojim ne smijemo ustuknuti u strahu, nego još više, vidjeti gdje je tu naše mjesto. A ono postoji, jer budućnost je mozaik sastavljen od naših djela ili s druge strane našeg nedjelovanja.
Po završetku tribine uslijedio je domjenak na kojom su svi prisutni  iznjeli svoje dojmove i iskustva. Novoosnovanom ogranku u Kraljevcu na Sutli želimo plodonosni rad uz Božju pomoć.

obiteljska 003