Članci

JEDNIMA HEROJI, DRUGIMA ZLOČINCI

Bosanska revolucija, za one koji nešto znaju o Bosni, usmjerava se prema svojim sada sve jasnijim političkim ciljevima. Polako ali sigurno otpada takozvani socijalni bunt. Naime, nakon tuzlanske poruke „Smrt nacionalizmu“, zatim mostarske „Ovo je Bosna“, dolazi sarajevska „Ovi ljudi nisu zločinci, nego heroji“ i „Ukidajmo kantone“. Pametnom dosta, budalama nikakve poruke iz bošnjačko-muslimanske kuhinje neće biti jasne. Možda i hoće, no mržnja prema Hrvatima i Herceg Bosni toliko ih je obuhvatila da će za njih biti prihvatljivo sve što bi ih moglo snaći. Tako će ti, u najboljem slučaju, šutjeti ili će sve prebaciti na opravdani socijalni bunt napaćenog bosanskog naroda, dok taj napaćeni narod ne obavi posao i ne postigne svoje političke ciljeve.


No, pogledajmo tko je to danas u Sarajevu dobio epitet heroja. To su oni koji su palili po Tuzli, Sarajevu, Mostaru … Oni su dobili aureolu heroja. Drugim riječima, takvi heroji trebaju herojski nastaviti ono što su započeli. Prvo njihovo „herojsko“ djelo dogodilo se na Širokom Brijegu 9. listopada 2009. godine. Tada su herojski napali jedan mirni gradić u Zapadnoj Hercegovini i pretvorili ga u krvavo poprište. Isti ti „heroji“ ponovno poručuju (otiđite na bosanskohercegovačke forume pa vidite) da uskoro dolaze na Široki Brijeg (sjedište Zapadnohercegovačke županije), Livno (sjedište Hercegbosanske županije) i druge hrvatske gradove u Bosni i Hercegovini. Valjda ti „heroji“ nisu još obavili svoj posao u Sarajevu, Tuzli, Zenici i drugim većinski muslimanskim mjestima, pa kada obave onda će doći obračunati se sa zlim Hercegovcima preko kojih je dolazila sva vojna, humanitarna, medicinska i druga pomoć njima i njihovim očevima kada su ih, ti zlikovci s kamena, napadali. Drugim riječima, Hrvati ne dajte se prevariti. Oboružajte se strpljenjem i vjerom, ali se i organizirajte da dan kada pokušaju doći „heroji“ u vaše gradove i sela preživite i opstanete na svom području, a da „herojima“ nikada više ne padne na pamet takva vrsta herojstva. Ti „heroji“ nisu ništa doli bošnjačko-muslimanski fundamentalisti koji osjećaju da će Hrvati postići svoj cilj, a to je njihova federalna jedinica i jednakopravnost. Konačno je i međunarodna zajednica uvidjela sve licemjerje muslimanske politike i počela okretati ploču. Takav budući razvoj događaja muslimanskoj politici ne odgovara. Cilj njihove politike je jasan. On je zapisan u Islamskoj deklaraciji i od njega se ni najmanje ne odustaje. Prvi korak je nestanak Hrvata ili njihovo daljnje izrabljivanje, tlačenje, osporavanje njihovih nacionalnih i ljudskih prava. Završni korak je – Bosna je samo naša, islamizirana i pošerijaćena.
Poruka: „Ukinimo kantone“ je završni poziv za napad na Hrvate i njihova kolektivna i pojedinačna ljudska prava i slobode. Ona znači poziv na potpuno brisanje hrvatskog imena i utjecaja u Bosni i Hercegovini. Ona znači poziv na ubrzano iseljavanje, a možda i nasilno protjerivanje preostalih Hrvata. Ona znači prijetnju hrvatskom narodu u cjelini, njegovim interesima te Republici Hrvatskoj i dugoročno njezinom jedinstvu i opstanku. Poruka: „Ukinimo kantone“ znak je svakom Hrvatu, ma gdje bio, na budnost i poziv za pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Ovo je znak da dolaze odsudni dani za sudbinu Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali i za sudbinu Republike Hrvatske i hrvatskog naroda u cjelini. Hrvatska Vlada i sve institucije moraju ovaj problem postaviti kao prioritet svoje politike.
Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke