Članci

KARAMARKOVI ŽULJEVI

Slide1

 

Ko o čemu, Karamarko o Savezu za Hrvatsku (dalje, Savez), podmećući nam da smo stvorili Savez s ciljem da srušimo HDZ. Očito je Savez postao kamenčić koji žulja i koji će nažuljati mnoge. SDP i njegovi sateliti zasad uspješno skrivaju svoje žuljeve, no bit će sve vidljiviji. Karamarkovi žuljevi su vidljivi i više nema načina da ih sakrije. Evo nekih kamenčića koji izazivaju Karamarkove žuljeve:


1. Savez za Hrvatsku stvoren je radi demokratizacije hrvatskog društva. Ta demokratizacija oslanja se na volju hrvatskog naroda da upravlja vlastitom sudbinom. Savez nema straha od našeg naroda i zato predlaže referendumsko izjašnjavanje o temama „od njihovog vitalnog i nacionalnog interesa“ (toč. 16. Platforme). Težak žulj u cipelici HDZ-a. HDZ je vodio politiku straha od naroda i njegovog referendumskog izjašnjavanja. Da nije tako, dao bi da se hrvatski narod izjasni o Sporazumu o arbitraži između Republike Hrvatske i Slovenije, za koji je prikupljeno više od 203.000 potpisa i koji je prethodnica referenduma U ime obitelji. Da nije bilo tako, ne bi mijenjali Ustav kojim je Hrvatska upala u EU bez volje većine. Da nije bilo tako, ne bi se izigravala volja naroda oko izručenja generala …
2. Savez za Hrvatsku stvoren je radi lustracije (toč. 11. Platforme). Lustracijom će biti obuhvaćeni oni koji su se ogriješili o prava i interese hrvatskog naroda, na komunističke zločine i zločince, na pljačkaše Hrvatske i hrvatskog naroda, na agresorske vojnike i njihove suce, službenike, vojnike, na one koji desetljećima optužuju Hrvate za sve zlo svijeta … Upravo je HDZ zaštitio udbaške ubojice, pljačkaše u privatizaciji, agresore, visoke komunističke dužnosnike, lašce o našoj povijesti ... Savez će te neprijatelje hrvatskog naroda i države osvijetliti u njihovim nedjelima ili će zajedno s HDZ-om i Savez propasti.
3. Savez je stvoren radi „razvoja hrvatskog gospodarstva“ (toč. 3. Platforme). Samo narod koji hoće raditi i stvarati, misliti i žrtvovati se, može opstati. Upravo su to HDZ i SDP duboko prezirali u protekla dva desetljeća. Upravo vaše navodne ekonomske strategije osiromašile su naš narod i našu mladež tjeraju u svijet da bi pronašli koricu kruha. Zar nije HDZ velikodušno predao (a ne prodao) naše banke strancima kojima Hrvatska ništa ne znači doli krave muzare? Zar nije pod upravljanjem HDZ-a propala industrija, poljodjelstvo, zar se nismo do grla zaduživali? I sad Vam je Savez ugroza? Zar vas ne ugrožavaju vaša (ne)djela zajedno s vladajućom Partijom? Zar ste slijepi kao onih dana kada ste podržali diletanta, prevaranta, ustašu i komunista Mesića. Eto, HDZ-u je kriv Savez. Zar se ne bojite hrvatskog naroda? Ako radite za narod, nikakav Savez ne može Vas ugroziti. Ne utvarajte si da je HDZ sveta krava. On je dobar samo onoliko koliko ostvaruje prava i interese, dobrobit i zaštitu hrvatskog naroda.
4. Daljnji žulj je „očuvanje hrvatske kulture i baštine“ (toč. 10. Platforme). Gospodine Karamarko, zar hrvatski jezik ne spada u hrvatsku kulturu? Što ste učinili od našeg divnog jezika? Ni Zakon o jeziku kroz sve te godine niste donijeli! I sada nam Jovanović po svojim srpskim korijenima i idejama ponovno kroji naš hrvatski jezik na temelju Novosadskog sporazuma. Ne čuh ni jedne riječi od dičnog HDZ-a da se to događa! Ne čuh ni slova od vaših 200 000 članova! Znajte da će Savez, dolaskom na vlast, zaštititi naš lijepi hrvatski jezik i odbaciti novo srpskohrvatsko govorenje, koje se, usput rečeno, raširilo našim medijima i institucijama za vlasti upravo Vaše stranke, koju mi sada želimo „srušiti“. Gdje vam je jezična politika? Zar nije u Ustavu zapisano da je u Hrvatskoj u službenoj uporabi hrvatski jezik? Kada je Vaša moćna stranka reagirala na ponižavajući položaj hrvatskog jezika i kulture? Zar i danas nismo čuli Hernandija (direktora INE, Mađara) kako u javnoj uporabi govori mađarskim naglaskom na engleskom jeziku. Da, mi ćemo „rušiti“, ovakav HDZ i ovakav SDP i uspostaviti vlast kakvu zaslužuje hrvatski narod! Ako Savez to ne učini, ničemu i ne služi i bit će jedan u nizu hrvatskih političkih promašaja i nesreća, no mi ćemo to učiniti!
Gospodine Karamarko, tko se to bavi „uličarskim nebuloznim rječnikom“. HDZ napadaju njegova nedjela i brane njegova djela. Predlažem Vam da se bavite hrvatskim narodom. Savez još nema ni približno 200 000 članova kada se zbroje svi naši članovi. Zašto bismo se mi bavili HDZ-om i zašto bi se HDZ bavio Savezom? Zar nije poslanje političara baviti se općim dobrom. Ni HDZ ni Savez nije opće dobro. Samo onoliko koliko dadnemo ljubavi, razuma, znanja, volje, ideja hrvatskom narodu, toliko smo izvršili svoje poslanje , i HDZ i Savez i sve druge političke opcije. Gospodine Karamarko, dajem Vam još jednu povjerljivu informaciju. Nikada na sastanku koordinacije Saveza nismo ni na koji način raspravljali o HDZ-u, ne umišljajte da je HDZ nešto sveto i nedodirljivo. On je samo onoliko „nešto“ koliko se bori za interese i prava Hrvatske, Hrvata i hrvatskog naroda. Na žalost, i suviše je dokaza da je upravo HDZ umnogome krivac za mnoštvo kriminala, razdora, izdaja, manipulacija, saveza s četnicima, zaštite komunističkih zločina i zločinaca, sprječavanja povratka naših iseljenika, zapuštanja prava Hrvata u BiH, Vojvodini i drugim zemljama, zapuštanja naše kulture, jezika, devastiranja prostora, osiromašivanja, medijskih manipulacija. Zato Vas pozivam da se ne bavite Savezom nego svojim poslanjem i pozivom. A mišljenje da je HDZ nešto samo zato što je HDZ, okačite mačku o rep. Izbore ćete dobiti samo ako budete imali bolje ideje od drugih, više ljubavi od drugih, više poniznosti i razuma od drugih. Za sada ste u velikom zaostatku!
Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke i član Koordinacije Saveza za Hrvatsku