Članci

OBITELJSKA STRANKA ODRŽALA OKRUGLI STOL S TEMOM: OBITELJ JUČER, DANAS, SUTRA

IMG 4213

 

20. veljače 2014., u Zagrebu je održan okrugli stol s temom: Obitelj jučer, danas, sutra. Na okruglom stolu su govorili: Bosiljka Baćura, predsjednica udruge „Djetešce na sunašce“, Zrinka Gregov, Zlatko Gregov i Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke.
Bosiljka Baćura, predsjednica udruge „Djetešce na sunašce“ 21 godinu radi na pomoći trudnicama u nevolji. Majka je šestero djece. U izlaganju ističe: Bez obzira na situaciju abortus nije rješenje. Niko nema pravo ubiti začeto dijete. Ženama koje su u kušnji da naprave abortus treba pružiti nesebičnu ljubav, razumijevanje i pomoć.


Supružnici Zrinka i Zlatko Gregov, koji 25 godina vode predbračne tečajeve, su održali predavanje s temom: Obitelj jučer, danas, sutra. Istakli su da je obitelj osnovna stanica društva i jedino mjesto za produžetak i opstanak ljudske vrste. U obitelji se uči biti kreativan, poduzetan, ustrajan, odgovoran, biti darežljiv i imati vremena za ljude u potrebi.
Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke: Obiteljska stranka je je osnovana da bi zaštitila obitelj, a Savez za Hrvatsku čija je članica u svojoj platformi ima postavljen cilj: Demografska obnova i zaštita obitelji kao temelja Hrvatske, temeljene na općeljudskim i kršćanskim vrijednostima
 Prijedlogom zakona o životnom partnerstvu pokušava se izjednačiti brak i homoseksualne zajednice. Uništili smo korjene. Stablo bez korjena može jedno vrijeme lijepo izgledati ali njegova sudbina je jasna. Hrvatskom društvu su potrebne duboke promjene. Trebamo i moramo štititi obitelj. To je ogroman posao. Ako ga mi ne započnemo sutra ga neće imati tko obaviti.
Okruglom stolu su nazočili predstavnici Saveza za Hrvatsku, braniteljskih udruga, udruga udovica Domovinskog rata. Podršku okruglom stolu dao je i Josip Salapić, saborski zastupnik HDSSB – a koji je u raspravi istakao kako se zalaže za zaštitu obitelji.
Obitelj je temeljna društvena zajednica i mora biti pod posebnom je državnom zaštitom. Obitelj je prvo prirodno društvo u kojoj se izgrađuje slobodna i odgovorna osoba u široj zajednici, rečeno je u zaključku okruglog stola Obiteljske stranke.

IMG 4248

IMG 4238