Članci

PROSLAVLJENA 5. OBLJETNICA OSNUTKA OBITELJSKE STRANKE

IMG 4363

 

Zagreb, 27. veljače 2014.

Proslava pete obljetnica osnutka Obiteljske stranke održana je u četvrtak 27. veljače u zagrebačkom Hotelu „I“.


Pozdrav članovima, podupirateljima, prijateljima i simpatizerima Obiteljske stranke kao i predstavnicima Saveza za Hrvatsku na samom početku uputio je zamjenik predsjednika, Krešimir Štetić koji je molitvom otvorio proslavu.


Dopredsjednik Obiteljske stranke i predsjednik zagrebačke organizacije OS-e, Zlatko Gregov, zbog zdravstvenih razloga nije mogao doći te je preko svoje supruge Zrinke uputio pismo. U pismu je predstavio članove OS-i kao ljude koji obitelj i domovinu doživljavaju  kao najveće vrijednosti, a služenje Bogu kroz služenje obitelji i domovini najčešće i prvom svrhom svog života. Upravo stoga „želimo da Obiteljska stranka bude jedna velika obitelj u kojoj svatko diše drugačije, a opet svi dišemo kao jedan.“. Gregov je istaknuo kako se u OS-i  prepoznajemo kao svoji i darujemo se za bolju budućnost – za bolju Hrvatsku kao i 1991. i 1995. godine. Potaknut riječima o. Bonaventure Dude uputio je poziv svima: „Pokušajmo i mi, svatko za sebe reći: 'Učinit ću nešto dobro za drugoga, za našu veliku obitelj, za Hrvatsku – koliko je do mene.'“
Predsjednik stranke Mate Knezović podsjetio je kako je OS osnovana prije pet godina da bi Hrvatska živjela jer „živjeti se može samo ako stvaramo život, ako rađamo život, ako druge ljude poštujemo, ako oprostimo, ako idemo za ciljevima za koje znamo da su dobri. Bez toga prestaje svaki smisao politike i ljudske egzistencije“, pojasnio je Knezović i kazao kako je OS usprkos nekim procjenama opstala na hrvatskoj političkoj sceni i planira graditi i stranku i domovinu. „Obiteljska stranka nije tu radi sebe, niti radi ijednog čovjeka iz OS-i, već radi Hrvatske.“ Stoga, izajvio je Knezović, moramo obnoviti Hrvatsku u moralnom, gospodarskom, kulturološkom i demografskom pogledu. Predsjednik je zahvalio prijateljima i kolegama iz Saveza za Hrvatsku koji su iskaz novog zajedništva, te kazao kako čvrstim zajedništvom koje neće gledati na sitnice, već na ciljeve trebamo ići zajedno, za Hrvatsku.


O Obiteljskoj stranci:
Obiteljska stranka (Os) osnovana je 28. veljače 2009. Stranka je nastala kao odgovor na sve teže nasrtaje na obiteljske i hrvatske nacionalne vrijednosti i interese. Obiteljsku stranku osnovali su ljudi koji su bili društveno angažirani u drugim područjima pa im politički prostor nije nepoznat. Obiteljska stranka je dosljedna u zaštiti univerzalnih vrjednota i hrvatskih nacionalnih prava i interesa.
U svakom vremenu ugrožene su pojedine vrjednote. Današnje vrijeme je vrlo opasno i opako za obitelj. Obitelj je danas napadnuta i umjesto da bude predmet zaštite politika i država ona je postala meta. Obitelj je danas ismijana, ponižena i na rubu interesa politike. Upravo zato Obiteljska stranka stavila je u središte svog političkog interesa osobu, obitelj, zajednicu i dobrobit svakog čovjeka. 
Obiteljska stranka ima čvrsto uporište u jasno određenim vrjednotama zapisanim u našem Statutu i programskom okviru. Naše najviše vrednote su:
1. Čovjek kao najviša društvena vrjednota. Svaka osoba je neponovljiva i vrijedna jednakog dostojanstva. Svaki čovjek je slobodan i odgovoran u svojoj slobodi.
2. Ljudski život započinje začećem, neprocjenjiv je i neponovljiv.
3. Brak je zajednica muškarca i žene i temelj obitelji, a država i društvo dužni su ga promicati i štititi.
4. Obitelj je temeljna društvena zajednica i mora biti pod posebnom zaštitom države.
5. Odgoj djece pravo je i dužnost roditelja, roditelji imaju pravo slobodno odlučivati o odgoju djece.


Za više informacija:
Središnji ured Obiteljske stranke
Mob: 099 7952590
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IMG 4336

IMG 4358

IMG 4344

IMG 4351

IMG 4304

IMG 4337

IMG 4338

IMG 4383