Članci

SAVEZ ZA HRVATSKU – NADA ZA HRVATSKU

DSC 155

Savez za Hrvatsku u svom početnom predstavljanju krenuo je iz Vukovara kako bi podsjetio na  istinu vukovarskih žrtava o kojoj se danas vrlo rijetko govori u politici. Zašto su oni dali svoj život? Za slobodu Hrvatske i protiv ideje stvaranja Velike Srbije.  Današnji bi naraštaj morao znati da se istinska pobjeda ne sastoji u nasilju, već u predanosti istini, dobroti, slobodi i ljubavi. Mnogi vjernici u našoj domovini se povlače pred činjenicom širine zla korumpiranosti i od straha za egzistencijalno preživljavanje, u ravnodušnost, tihi očaj i predaji pred navalom zla.


Savez za Hrvatsku je iz Vukovara poručio kako želi širiti istinu branitelja i žrtava, a to je istina predanosti za slobodu, pravednost i ljubav. To je pobjeda njih kao žrtava, ali to je i nada za Hrvatsku, kako bi Hrvatska postala zemlja istinske slobode, pravednosti i istine. Za te vrijednosti su se u Savezu napose kao građani ove zemlje spremni žrtvovati.  Grad Vukovar u kojem smo se predstavili, navodi nas na duboko promišljanje o odgovornosti i radu u budućem javnom životu i o daru stečene slobode. Zbog toga je naša obveza služiti, a tko služi vlastitoj Domovini, služi samome sebi i svojoj obitelji, jer se u njoj nalazi sve njegovo dobro. 
SLIJEPE VOĐE
Izazov koj stoji pred Hrvatskom je izgradnja općeg dobra Domovine, a ona je moguća samo s novim ljudima. Tko je u Hrvatskoj danas zadovoljan radom sadašnje Vlade i političkih čelnika? Izgleda da je jedna od njih gđa. Vesna Pusić, koja izjavljuje da je ova Vlada najuspješnija dosadašnja vlada? Ja bih osobno ovu sadašnju Vladu nazvao: ''Slijepim vođama koji nas vode u ponor“.
Opće dobro se ne može graditi neovisno od moralnih načela koje opet proizlaze iz ispravne savjesti i kršćanskog poziva. Demokracija bez vrjednota, kako pokazuje povijest, lako se pretvara u otvoreni totalitarizam ili javnu prijevaru.
Svaka ekonomska promjena mora služiti oblikovanju humanijeg i pravednijeg društva. S tog polazišta svi mi u Obiteljskoj stranci ne štedimo snage u izgradnji Domovine koja će posebnu pažnju posvetiti napose brigom i skrbi za obitelj, branitelje, pravo na život svakog čovjeka, obrazovanje mladih generacija, koja će poštivati pravo na rad i pravednu naknadu za rad, koja će uočavati probleme cijele nacije i koja će biti osjetljiva na potrebe svakog čovjeka, posebno onog siromašnog, nezaposlenog, deložiranog i slaboga. Uvjeren sam da kultura istinske  politike mora težiti cjelovitom čovjeku, odnosno svim njegovim osobnim dimenzijama, ne zaboravljajući moralne i vjerske aspekte. Vjerujem da Savez za Hrvatsku ima značajnu ulogu u budućem oblikovanju hrvatske političke scene jer već gradimo na stijeni, odnosno na duhovnim vrjednotama, koje su bile i ostaju naš temelj ljudskog i političkog djelovanja.

Josip Tomičić, član Obiteljske stranke
U Zagrebu 11. ožujka 2014.