Članci

VIROVITICA, GOVOR PREDSJEDNIKA OBITELJSKE STRANKE, MATE KNEZOVIĆA, 15. OŽUJKA 2014.


Draga braćo i sestre, Hrvatice i Hrvati!
Govor o obitelji, braku, djeci, roditelju, baki i djedu kod svakog čovjeka izaziva nadu i želju da sačuva obitelj, da nam djeca budu čestita, zdrava, sretna i uspješna. Istovremeno, ovakav govor o naravnoj obitelji i braku kao doživotnoj zajednici jednog muškarca i jedne žene izaziva nemir kod onih koji sve čine da razore naše obitelji i da od naše djece naprave duhovnu i intelektualnu pustinju.
Savez za Hrvatsku vidi brak kao čvrsti i doživotni savez jednog muškarca i jedne žene, a obitelj kao zajednicu njih s njihovom djecom. To jeza nas zajednica ljubavi, žrtve i solidarnosti u kojoj su članovi voljni dati svoj život jedni za druge.

Već sada pozivamo vlastodršce da se počnu baviti pravima majki, očeva , djece i obitelji, a ne lažnim ljudskim pravima besplodnih zajednica. Mi ćemo svakako to učiniti dolaskom na vlast. Ojačat ćemo prava majki i prava žene na žensko dostojanstvo. Odbacit ćemo lažna feministička ženska prava. Ojačat ćemo prava djece na roditelje, njihovu skrb i ljubav. Majke će nedjeljom biti sa svojom djecom, a ne na cjelodnevnom poslu u nekakvoj trgovini. Nedjelja će biti dan odmora i zajedništva prema uzoru na nama kulturološki i povijesno bliske zemlje EU.
Utemeljit ćemo Ministarstvo obitelji koje će razviti mrežu brige za djecu, mladež i obitelj. Ogromna sredstva. koja se ulažu u protuobiteljske projekte, uložit ćemo u obitelj, doplatak za svako dijete, njegov razvoj i školovanje. Poticat ćemo obiteljsko poduzetništvo.
Hrvatska je na prekretnici. Drage majke. U vašim rukama i u vašim srcima je budućnost Hrvatske. Na vas i vaše sebedarje računa Hrvatska.
Hrvatska je jedna velika obitelj. Mi Hrvati moramo se ponovno boriti jedni za druge. Samo tako možemo opstati i razviti prelijepu domovinu. Učinimo to zajedno u Savezu za Hrvatsku.
Neka Bog blagoslovi svakog Hrvata, svakog hrvatskog državljanina i cijeli svijet.
U Virovitici, 15. ožujka 2014.