Članci

U OVOM ĆEŠ ZNAKU POBIJEDITI – IN HOC SIGNO VINCES

IN HOC SIGNO VINCES

Iz povijesti je poznato kako su kršćani u prva tri stoljeća bili   progonjeni u Rimskom Carstvu, mučeni i ubijani jer nisu htjeli izdati svoju vjeru. Već 311. godine cezar Galerije je utvrdio da sva njegova borba protiv kršćana nema uspjeha. Razbolio se od neke teške bolesti i potresen zaustavio progon. Te godine izdao je edikt o toleranciji, koji je  konačno priznao kršćanstvu pravo na opstanak.

 

 Car Konstantin

Još veća promjena u životu kršćana dogodila se dvije godine kasnije, kada ja na vlast došao car Konstantin. On je 28. listopada 312. godine na Milvijskom mostu pokraj Rima pobijedio nadmoćnijeg protivnika Maksencija i zasjeo na prijestolje rimskoga cara.
Za vrijeme bitke ukazao mu se na nebu križ na kojem je pisalo: ''U ovom znaku ćeš pobijediti!'', lat. ''In hoc signo vinces''. Uvjeren da je izvojevao pobjedu uz pomoć kršćanskog Boga,  car Konstantin ubrzo postaje kršćanin. Službenim proglasom (Milanski edikt) 313. godine proglašava kršćanstvo slobodnom i ravnopravnom vjerom u Rimskom Carstvu.

Biti u Savezu

Obiteljska stranka se nalazi u savezu s još sedam stranaka. Za ostvarenje pobjede i uspjeha trebamo poput cara Konstantina iz 313. god. kada je kršćanstvo dobilo slobodu sklopiti Savez s Bogom. Da, svatko od nas treba sklopiti savez u svom srcu ali ne samo jednom, nego svaki dan je potrebno sklapati savez. Jedino tako će svi u Savezu za Hrvatsku biti u pravom SAVEZU. To znači, trebamo prvo poći svatko od sebe. To je savez koji će pobijediti nepravdu s pravdom i pravednošću, laž će pobijediti s istinom o hrvatskom narodu, neznanje s znanjem i kompetencijom, nesposobnost s sposobnošću, jer Bog osposobljava, ludost će pobijediti s mudrošću, korumpiranost i krađu s poštenjem i čuvanjem nacionalnog dobra. Pobijediti se može i nezaposlenot i siromaštvo, jer Bog daje ideje kako i što raditi kako bi mogli živjeti život dostojan čovjeka. Pobijediti ćemo zlo, dobrim, jer je osam nepokolebljivih predsjednika stranaka okrenuto prema dobru. Pobijediti ćemo politikom zauzimanja za rađanje novoga života, umjesto ubijanja života i provođenjem zakona o dopuštenim abortusima. Pobjedit ćemo oholost i bahatost u strukturama društva istinskom poniznošću i uvažavanjem drugoga.
Ovaj SAVEZ koji trebamo svaki od nas sklapati svaki dan je garancija uspjeha Saveza za Hrvatsku. ''Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.'' ( Rim 6,12 ).
Pobijediti ćemo bolest ovog društva postavljanjem politike na vrijednostima koje ne prolaze, jer Isus je najveći pobjednik u povijesti čovječanstva.
Nama je potrebno povjerovati da možemo jer On je s nama. Dakle ja mogu pobijediti, ili Savez za Hrvatsku će pobijediti jer Bog je s nama. Biti u tom SAVEZU je naša pobjeda i birači će nas prepoznati.


Josip Tomičić, Obiteljska stranka
U Zagrebu, ožujak 2014.