Članci

ODRŽANA RADNA SJEDNICA ČLANOVA OBITELJSKE STRANKE

Prof. Milan Kujundžić gostovao na radnoj sjednici Obiteljske stranke

OS 002
  U Zagrebu je 4. listopada održana radna sjednica članica i članova Obiteljske stranke na kojoj je gostovao prof.dr.sc. Milan Kujundžić koji je pozdravio sve okupljene, i zahvalio za sve što činimo za boljitak naše Domovine te istaknuo: „S vama i s mojim narodom ne može me biti strah. Mogu samo zadrhtati od ponosa i sreće, što sam s vama, što sam iz vas i što ćemo zajedno sačuvati i napraviti bolju Hrvatsku."
 Nakon poticajnih riječi kao i riječi ohrabrenja prof. Kujundžića nastavljen je radni dio koji se sastajao od nekoliko cjelina.

 
 Predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović govorio je u svome izlaganju o postignutim rezultatima i aktivnostima stranke u proteklom razdoblju. Poseban naglasak stavljen je na širenje mreže mjesnih, općinskih, gradskih i županijskih organizacija i članova, kao i prezentacije Obiteljske stranke široj javnosti. Od projekata istaknuti su: izrada strategije zdravog razvoja RH, te gospodarskih, socijalnih i drugih programa, zatim organizacija tematskih okruglih stolova, aktualnih tema obitelji i društva, izrada i realizacija projekata od lokalne i opće društvene važnosti te održavanja susreta članova, duhovne obnove i sl. Mate Knezović je na kraju izlaganja zahvalio  svima te pozvao članove da se još aktivnije uključe u rad i djelovanje Obiteljske stranke a samim time i na dobro svih građana naše domovine.
 Na drugom dijelu radnog sastanka razgovaralo se o komunikaciji unutar stranke i prema javnosti te načinima širenja novih ideja. U izlaganju Darka Fiketa člana izvršnog odbora i predsjednika Županijskog Ogranka Krapinsko- zagorske županije istaknute su tri niti prema kojima bi OS trebala i morala težiti: sloboda, istina i odgovornost. Glavni cilj komunikacije unutar stranke jest da potaknemo dodatnu aktivnost članova, a eksterna komunikacija da dodatno ojačamo prepoznatljivost OS i njezinih načela sveukupnoj javnosti.

 Nakon kraće stanke organiziran je rad po skupinama u kojoj se raspravljalo o načinu širenja i jačanja stranke te komunikaciji općenito.

 Zaključak prve radne skupine jest da svi zajedno možemo i moramo raditi na širenju članova stranke, na promoviranju vrednota za koje se zalažemo da bi zatim svi prepoznali novu snagu na političkoj sceni koja ima svoj čvrsti stav i  temelj kojeg bazira na čovjeku, po njegovoj sposobnosti i volji za rad a ne po političkoj podobnosti.

 Druga radna skupina zaključila je da je potrebito biti prisutan u medijima što je više moguće, te je predloženo da se imenuje glasnogovornik ili koordinator između medija i same komunikacije unutar Obiteljske stranke, a koji bi u svoj rad uključio što više osoba koji će biti spremni učiniti nešto za bolju promociju OS i svih događaja unutar organizacija diljem domovine.

 Radni sastanak zaključen je mnogobrojnim idejama o kojima će biti više govora na sljedećim sastancima.

      Darko Fiket, medijski suradnik OS

OS 001 1