Članci

POBAČAJ NIJE LJUDSKO PRAVO NEGO ČEDOMORSTVO

Mate Knezovic 1

Obiteljska stranka oštro se protivi novom pritisku na ginekologe i drugo medicinsko osoblje te bolnice koje su navodno „dužne osigurati pružanje usluga prekida trudnoće, a za organizaciju pružanja takve usluge zadužen je ravnatelj, odnosno sanacijski upravitelj bolnice“. Ovakav stav protivan je Ustavu Republike Hrvatske koji čl. 14. jamči svakom ljudskom biću pravo na život. Ovakav stav ministarstva protivan je i načelu slobode savjesti.
Protivno je Ustavu i zakonima Republike Hrvatske stvaranje svojevrsnog popisa registra ginekologa i drugog medicinskog osoblja koje ima priziv savjesti. Ovim se želi zastrašiti medicinsko osoblje pa se očigledno priprema određena vrsta progona zbog priziva savjesti.


Također je proziran pokušaj usmjeravanja trudnica i stvaranje paralelnog sustava „izvan zdravstvene ustanove što se može realizirati temeljem sporazuma s drugom zdravstvenom ustanovom“. Drugim riječima ravnatelj koji ima prigovor savjesti mora pomoći trudnici u čedomorstvu i uputiti je u drugu ustanovu.
Obiteljska stranka čvrsto stoji na stajalištu da je abortus ubojstvo nevinog ljudskog bića, da je zločin protiv najnemoćnijih i ljaga na savjesti političara, roditelja, pojedinih medijskih djelatnika koji iznose laži da je abortus ljudsko pravo ili pravo žene. Postavljamo pitanje svakom od onih koji se zauzimaju za abortus: Tko će s vaših ruku oprati krv nedužne djece?
Podržavamo sve ginekologe, i drugo medicinsko osoblje, da odbace abortus i bilo kakvo sudioništvo u ubijanju nevinih ljudskih bića. Također pozivamo hrvatski narod da više nikada ne glasa za one koji podržavaju abortus ni na jednim izborima.

U Zagrebu 30. listopada 2014.
Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke