Članci

ZLOČINAC UZURPIRAO ROOSEVELTOV TRG

IMG 5294

U nastavku donosimo reakciju Obiteljske stranke na pojavu anomalije u nazivu jednog od najljepših trgova u Zagrebu o čemu smo obavijestili Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država:

Poštovani,

kao politička stranka slobodni smo Vas obavijestiti o pojavi anomalije u nazivu jednog od najljepših trgova u Zagrebu, a koji je nazivom posvećen predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, vrlo poštovanom gospodinu Franklinu Rooseveltu.
Zbog preseljenja tramvajske stanice s trga Maršala Tita (bivši Kazališni trg) na trg Franklina Roosevelta, što dokumentiramo fotografijama, dolazi do neugodne situacije da na trgu jednog časnog predsjednika stoji natpis Trg maršala Tita, koji je od međunarodne zajednice klasificiran kao svjetski zločinac čak na desetom mjestu po svjesno izvršenim zločinima u svijetu.

Također se na tom trgu stotinama puta dnevno u tramvaju izgovara ime tog zločinca. Smatramo to nedopustivim činom i vjerojatno nenamjerno izazvanom uvredom jednoj državi, iako se među pučanstvom spominje mogućnost o promjeni imena trga Franklina Roosevelta čemu se naša stranka izričito protivi. Obiteljska stranka želi da Republika Hrvatska ima veoma dobre odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i zato Vam šaljemo ovu obavijest. Molimo Vas da zatražite objašnjenje od nadležnih institucija. Vjerujemo da je konačno došlo vrijeme da više ne slavimo nikakve zločince, pogotovo apostrofirane od priznate međunarodne zajednice.

S poštovanjem,

Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke

U Zagrebu, 3.studenog 2014.

IMG 5293IMG 5296IMG 5292IMG 5291IMG 5288IMG 5287