Članci

Priopćenje Obiteljske stranke povodom prve javne rasprave o Nacrtu Obiteljskog zakona :

IMG 3298

Svjedoci smo opetovanom silovanju od strane  trenutne vlasti,  hrvatskog pravnog sustava, a time i hrvatskog naroda. Vladajući ponovno pribjegavaju sili i nezakonju! Podsjećamo samo na nezakonitost oko donošenja kurikuluma za tzv. Zdravstveni odgoj, te opiranja preporukama i intervencijama Ustavnog suda RH. Sličan i prokušan scenarij ministrica Opačić ponovno izvodi. Nakon što je suspendiran cjelokupan Obiteljski zakon od strane Ustavnog suda RH, ministrica silom pokušava nametnuti svoj Zakon te ga stavlja u ponovnu "skraćenu proceduru", i pokušava ga donijeti po hitnom postupku, mimo svih zakona pravila struke i volje sveukupne javnosti.

 

Izrazito je opasno zadirati u obiteljske odnose. Ovakvo zadiranje i stvaranje pravne, a time i svake druge nesigurnosti je neprihvatljivo. Ovakva bešćutnost u upravljanju sudbinama onih najosjetljivijih , a to su djeca, je neprihvatljiva! Očito se planski djeluje kako bi se razorila obitelj temeljna jedinica društva , a time i hrvatsko društvo u cijelosti.
Također, pozivamo sudove da se probude iz višedesetljetnog sna te da se pokažu kao grana vlasti, a ne kao aparat vladajućih. Ustavni sud RH jest reagirao, ali on podjećamo nije prema Ustavu RH, niti zakonu grana vlasti.
 Obiteljska stranka oštro osuđuje i protivi se ovakvom postupanju ministrice Opačić i Vlade te poziva na borbu u svrhu zaštite obitelji i mladih svim pravnim sredstvima!
Pravni tim Obiteljske stranke
U Zagrebu, 13. veljače 2015.