Članci

Novi vizualni identitet Obiteljske stranke

Os - vizual1

„Obitelj - temelj Hrvatske!“ - temeljna je poruka novog vizualnog identiteta Obiteljske stranke. Novi vizualni identitet kojeg sačinjavaju dva elementa, natpis Obiteljska i crvena kockica, izradio je dizajner Elvis Duspara.
Kao polazišnu ideju Duspara je uzeo temeljnu odrednicu politike Obiteljske stranke, a koja obitelj stavlja kao temelj države na kojem se ta ista država gradi ili propada. Iz tog razloga riječ obitelj se naglašava dok ostatak riječi obiteljska ulazi u poznati identitetski znak Hrvatske u obliku crvene kocke čime se naglašava i povezanost.
Zanimljivost novog vizuala je i ta da nigdje nema riječi - stranka. Ona je izuzeta po odluci stranačkog vodstva da se i na taj način pokaže opredijeljenost Obiteljske kao stranke koja okuplja ljude koji politiku shvaćaju kao borbu za opće, a ne pojedinačno ili  uskostranačko dobro.
Novi vizual dio je priprema Obiteljske za dolazeće parlamentarne izbore, i dolazi uz slogan - Biram dobro! - kao odgovor Obiteljske stranke na krizu hrvatske demokracije, u kojoj kroz nekoliko zadnjih izbornih ciklusa dominira politika biranja manjeg zla.
Emil Stojić,
administrativni tajnik Os