Članci

KOCKARNICA I KLADIONICA U PODSLJEMENU

Dragi sugrađani!
Poštovani stanovnici Podsljemena (Gračani, Šestine, Mlinovi, Markuševac i Vidovec) te Remeta i drugih bliskih dijelova Grada Zagreba!
Pred Božić 2014. godine otvoren je Trgovački centar (TC) „Meridijan 16“ u Gračanima. To je obogatilo trgovačku ponudu u našoj gradskoj četvrti (GČ), no sigurno ste uočili da je u donosu na ostale građevinske objekte u Gračanima neobično velikih dimenzija. Svakako da takav objekt nije doprinio estetskom izgledu Podsljemena kao jednog od najljepših dijelova Grada Zagreba.

Međutim, uz ovako narušen izgled taj TC poslužit će i lošijem stanju našeg dijela Grada. Odnedavno je otvorena i Kladionica, a uređuje se i prostor za kockarnicu. Iako je navedeno legalan posao, mislimo da taj posao nije poželjan u našoj GČ, a niti je prikladan za jedan TC. Uz djelatnost kockarnice i kladionice vezane su mnoge nesreće za niz obitelji, a i ta djelatnost oduzima ljudima njihova teško stečena sredstva za život, daje osjećaj lake zarade kroz navodnu igru, na krivi put zavodi našu mladež te ovisnicima približava mogućnosti ostajanja u ovisnosti.
Naša četvrt je četvrt jakih obiteljskih veza, sigurnog i bogatog kvarta te nam ne treba takva vrsta igre. Uz to, dolaskom ovih ponuditelja, lake zarade i provoda, moglo bi doći do destabilizacije mnogih obitelji, osjećaja lake i brze zarade kod naše mladeži, nemoralnog i neurednog života, smanjenja sigurnosti četvrti, prostitucije, ovisnosti i drugih zala.
Zato izvješćujemo upravu TC i one koji namjeravaju otvoriti te usluge da nisu poželjni u našem kvartu. Pozivamo vlasnike „MERIDIJANA 16“ da otkažu najam prostora te, ukoliko ustraju u svom naumu, pozvat ćemo lokalno pučanstvo na bojkot cijelog Trgovačkog centra.
Ovim putem apeliramo i na to da nedjeljom, kao neradnim danom i danom za duhovni rast, odmor, prijatelje i obitelj, TC ne radi.
Organizacijski odbor NE KOCKARNICI (I KLADIONICI) U GRAČANIMA

Logo1