Članci

HKS, HSP I OS POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI ZA PARLAMENTARNE IZBORE

IMG 9951 1024x683

 Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić, predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb i predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović potpisali su u petak, 18. rujna 2015., sporazum o suradnji za predstojeće parlamentarne izbore.
Predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović smatra da je pred koalicijom triju nacionalnih stranaka dobra budućnost jer ima zajednički sustav vrijednosti, što nedostaje hrvatskoj politici. Pozvao je sve tri stranke da krenu u ozbiljan projekt koji će Hrvatskoj donijeti željene pozitivne promjene jer su ‘naši vladajući potpuno odbacili struku i ne znaju iskoristiti materijalne potencijale za dobrobit hrvatskog naroda. Mi želimo da Hrvatska bude puna ljudi, puna života i zemlja u koju će se mnogi vratiti živjeti, rekao je Knezović. Naglasio je kako je obitelj nukleus i ključni politički pojam jer ako pojačamo obitelj i narod će početi cvjetati te kako je uvjeren da će koalicija uspjeti.


“Vidimo da Hrvatska treba promjenu, a da ni HDZ niti SDP neće donijeti željene promjene. Isti majstor koji vam nije napravio kuću kako treba prvi, drugi i treći put, sigurno neće ni četvrti. Bit ćemo korektor u parlamentu kako se više nikakve odluke bez nas ne bi mogle donositi”, rekla je Ruža Tomašić nakon potpisivanja sporazuma.
Tomašić ističe da u koaliciji tri stranke koja je pravaška, demokršćanska i konzervativna svi isto razmišljaju i žive svoj svjetonazor mišlju, riječju i djelom. “Temelji su nam bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje. Vidim i vjerujem da će ova koalicija itekako uspjeti, da će pokazati i dokazati da se politika može voditi pošteno”, kazala je Tomašić.
“Smatram da je ovo izuzetno osjetljiv politički trenutak za Hrvatsku u kojoj snažna nacionalna koalicija jedina može odgovoriti na probleme”, rekao je Daniel Srb. Govoreći o izbjegličkoj krizi koja potresa Hrvatsku rekao je kako se “Vlada u ovoj situaciji ponaša potpuno nesuvislo. Ne znam čemu nam je sve skupa ovo trebalo. Prije nekoliko mjeseci upozoravao sam da Hrvatska treba sagraditi ‘Srijemski zid’, i da smo njega sagradili ne bi ostali iza schengenskog zida”, rekao je predsjednik HSP-a.
Hrvatska je, rekao je, ostala iza schengenskog zida zbog premijera Zorana Milanovića i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. “To im Hrvatska ne smije i neće zaboraviti. Zato je potrebna snažna nacionalna koalicija koja će reći ‘ne’ takvoj politici”, poručio je Srb te ustvrdio kako Hrvatska postaje “parkiralište za migrante”.
Upozorio je i na mogućnost “radikalnog pogoršanja odnosa između Hrvatske i Mađarske”. “Mađarska je jedan od rijetkih naših velikih prijatelja, zemlja koja nam je pomogla tijekom Domovinskog rata, kad nam je bilo teško. Mi smo im sada zabili nož u leđa”, kaže Srb te dodaje da su tisuće migranata dovedeni u mali Beli Manastir kako bi bili pušteni u Mađarsku. Oni će, dodaje, danas i sutra i tijekom vikenda prelaziti mađarsku granicu gdje Mađari iz prijateljskih razloga nisu podigli zid prema Hrvatskoj, a to će dovesti do podizanja zida prema nama.