Članci

Gospodine, nauči nas glasovati za HDZ!

Ivancic Tomicic

Cijenjeni profesore dr. Tomislave Ivančić
U emisiji ''Gospodine, nauči nas vjerovati'' od 6. listopada 2015. na Hrvatskom katoličkom radiju rekli ste: … ''Koga to treba birati? Ako izabereš neku malu strankicu koja neće ni u Sabor ući, kakva korist od toga? Ako izabereš strankicu koja ima jednog ili drugog čovjeka u Saboru, kakva korist od toga? Treba birati velike koalicije koje su upravo za slobodu, za Hrvatsku, za naš puk, za vjeru, ne protiv Crkve nego za Crkvu'' … .


Zašto otvoreno lobirate da svi koji vas slušaju glasaju, za kako kažete, velike koalicije, jer male stranke i tako ne mogu učiniti ništa. Nije primjereno za jednog profesora, a osobito je uvredljivo da Kristov sluga neke stranke javno nazva ''strankice''.
Glasovanjem za veliku koaliciju pozivate glasače da, umjesto za život nerođenih, glasaju za ozakonjenje prava na pobačaj, iako se načelno zalažete za život nerođenih.
Zalažete se za poštene, humane zastupnike u Hrvatskom saboru koji vole djecu  i obitelj i žive istinu, a mislite da male stranke ne mogu ništa učiniti?  Male stranke neće moći učiniti ništa dok god vi lobirate za velike stranke i koaliciju. Žao mi je što se se stavili na stranu onih koji žele dati 1000 eura za svako rođeno dijete, a podržavaju zakon o abortusu kojim je ozakonjen pobačaj, odnosno ubojstvo čovjeka. Time ste u suprotnosti sa samim sobom ili pokazujete totalnu političku nepismenost.
Zašto bi trebalo glasovati za ''manje zlo'', umjesto da glasujete ZA DOBO? Ovo obraćanje  osjećam kao dužnost te bih bio zahvalan za odgovor.
Josip Tomičić, član Izvršnog odbora Gradske organizacije Obiteljske stranke grada Zagreba

U Zagrebu 17. 10. 2015.