Članci

KOALICIJA "SPREMNI" PREDSTAVILA SVOJE KANDIDATE U 1. IZBORNOJ JEDINICI

DSC06275

U subotu, 31. listopada 2015., na Trgu bana Josipa Jelačića KOALICIJA "SPREMNI" (Obiteljska stranka, Hrvatska stranka prava i Hrvatska konzervativna stranka) predstavila je svoje kandidate za 1. izbornu jedinicu. Održana je konferencija za medije na kojoj je 1. na listi Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke govorio o  Transatlanskom trgovinskom sporazumu (TTIP) kao prijetnji. Izlaganje prenosimo u cjelosti:
U ovoj predizbornoj kampanji snage koje kontroliraju procese u Republici Hrvatskoj ulažu iznimne napore kako se ne bi govorilo o ključnim problemima koji pritišću hrvatski narod. Tako se u ovoj kampanji ne govori (a osobito ne raspravlja) o TTIP-u. Time oni koji su zakupili medijski prostor prikrivaju svoje krajnje namjere, a to je bespogovorno prihvaćanje naloga od gazda kojima služe.


Koalicija SPREMNI ukazuje na posvemašnju tajnovitost koja obavija ovaj proces. Pitamo se zašto europski narodi ne smiju znati za sadržaj tog sporazuma? Zašto samo nekolicina odabranih u „sigurnoj sobi“ može vidjeti tek pojedine dijelove tog sporazuma, no o sadržaju ne smiju javno govoriti?
Ono što je izišlo u javnost uistinu zabrinjava. Ukoliko se taj sporazum potpiše dominacija multinacionalnih kompanija nad državama i ljudima postaje posvemašnja. Države i narodi postaju sluge privatnih interesa pa nećemo više imati nikakvu zaštitu. Kompanije će zakonito moći porobiti narode i uništiti države. GMO organizmi i hrana preplavit će polja i prirodu te hranu i piće. Dok se u pojedinim zemljama EU nastaju ozbiljni otpori ovom sporazumu u Hrvatskoj se o tome i ne raspravlja.
Koalicija SPREMNI se zalaže za javnu raspravu o sadržaju tog sporazuma i, ukoliko se informacije koje polako probijaju u javnost pokažu točnima, odbacivanje tog sporazuma kako bi Republika Hrvatska mogla slobodno razvijati svoje gospodarstvo. Uz navedeno, Europska unija sve više samovoljno preuzima nadležnosti država-članica. Potpisivanjem ovakvog sporazuma bili bi potpuno uništeni ostaci suverenosti osobito manjih i siromašnijih članica EU, među kojima je i Hrvatska.
Tvrdnje naših političara da će TTIP omogućiti gospodarski napredak i rast zaposlenosti, da će uklanjanje prepreka u bilateralnoj trgovini dati dodatni poticaj gospodarskom rastu i da će proizvodi iz EU ostvariti bolji pristup američkom tržištu smatramo opasnom obmanom.

U Zagrebu 31. listopada 2015.

Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke