Članci

ODRŽAN PETI SABOR OBITELJSKE STRANKE

Moralna vertikala hrvatske politike

DSC07951

Peti izvanredni i izborni sabor Obiteljske stranke održan je u subotu 12. ožujka 2016., u Zagrebu.
Pozdrav u ime Povjerenstva za sazivanje Sabora na samom početku je uputio Krešimir Štetić. U prvom, svečanom dijelu, sudionicima Sabora su se obratili gosti: Željko Cvrtila, predsjednik „Akcije za bolju Hrvatsku“ i Ante Zvonimir Golem ispred „Hrvatske konzervativne stranke“. Uz njih, sudionike Sabora je pozdravio predsjednik HVIDRA-e Črnomerec, Renato Šelj, U drugom, radnom dijelu, predsjednik Mate Knezović predstavio je Saboru rad stranke u protekle tri godine, između dva Sabora.


Izabrano je i novo vodstvo stranke. Za predsjednika je ponovo izabran Mate Knezović, a Zlatko Gregov će biti predsjedavajući Središnjeg vijeća. Novoizabrana zamjenica predsjednika stranke Katarina Tonković Pigac u svom govoru je stavila naglasak na depopulaciji Hrvatske i na konkretne projekte kojima će stranka pokušati zaustaviti taj trend uključujući i pilot projekte kojima bi se na malom uzorku i u najkraćem mogućem vremenu pokazalo da su rješenje nadohvat ruke i da situacija ipak nije tako beznadna kakvom je čine trenutno stanje i nesposobnost vladajućih.
.  Za predstojeće lokalne izbore odlučeno je da stranka podružnicama prepustiti da samostalno  dogovaraju partnere na lokalnom nivou. 
Predsjednik Knezović u nastupnom govoru  je izjavio kako je za Obiteljsku stranku čovjek središte, smisao i cilj politike. Najvećim uspjehom predsjednik Mate Knezović smatra to da je stranka uspjela okupiti veći broj izuzetno kvalitetnih ljudi koji predstavljaju sjajan tim i veliki pomak što se tiče organizacijskih sposobnosti, ali ukazuje i na vjerodostojnost stranke bazirane na obitelji kao političkoj ideji. Obiteljska stranka ima čvrsto uporište u jasno određenim vrjednotama zapisanim u Statutu i Programskom okviru. Obiteljska stranka je autentičan hrvatski proizvod. Svojim djelovanjem u kontinuitetu i vjerodostojno štiti vrjednote na kojima počiva i hrvatske nacionalne interese zaključio je Knezović.

DSC07915

DSC07918

DSC07973