Članci

PRAZAN GRAD – POZIV OBITELJSKE STRANKE ZAGREPČANIMA


Priopćenje Obiteljske stranke povodom Gay parade 2016.

Obiteljska o 1

Obiteljska stranka poziva sve Zagrepčane i goste da sutra, subota 11. lipnja 2016., ne dolaze u centar grada neposredno prije, za vrijeme i neposredno poslije parade homoseksualaca, a onima koji u centru grada žive da ga napuste u vrijeme parade. Naime, oni „homoseksualci, bi, trans i queer osobe“, kako sami kažu, u paradi razuzdanog jada, teroriziraju naš grad. Da bismo izbjegli teror, sablazan djece i pokazali da ih nitko ne mrzi, otiđite od njihovog šarenila u predivno zelenilo Maksimira, Jaruna, Sljemena, na selo ili na plavo more. Uglavnom, ne dajmo im nikakvu pozornost, jer je i ne zaslužuju.
Pozivamo vas da se u centru grada nikako ne nađete od 15 sati na dalje.
Njihovo okupljanje je u 15 sati na Roosveltovom trgu, a u 16 sati kreću slijedećom trasom: od muzeja Mimare po Frankopanskoj ulici i Ilici do Trga bana Josipa Jelačića – JURIŠIĆEVA – DRAŠKOVIĆEVA – LANGOV TRG – PARK RIBNJAK.


Ukoliko se zateknete u vašim stanovima preporučujemo da zatvorite prozore, ne izlazite na balkone i ne dajte im nikakvu pozornost.
Prošlih dana svjedočili smo tome da su na Trgu bana Josipa Jelačića istaknute zastave duginih boja. Pozivamo nadležne gradske institucije da se očituju i objasne nam:
• U kojem su zakonu našli uporište za takav čin?
• Tko je donio odluku da se zastave postave?
• U čije ime je to učinio i koga on predstavlja?

U Zagrebu 10. lipnja 2016.
Izvršni odbor gradske organizacije Obiteljske stranke Zagreb