Članci

OBITELJSKA STRANKA, HAZUD I VIJEĆE ZA HRVATSKU POZVALI SVE POLITIČKE STRANKE I SVE DUŽNOSNIKE REPUBLIKE HRVATSKE NA SAMOLUSTRACIJU

Nedužnica Finalno 1o
Obiteljska stranka je, uz HAZUD – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori, prihvatila NEDUŽNICU* „Vijeća za Hrvatsku“, kao svojevrsni oblik samolustracije hrvatskih dužnosnika. Nedužnicu će poslati  svim hrvatskim dužnosnicima i onima koji to žele postati i svim hrvatskim političkim strankama.
Čak i sada, kad NEDUŽNICA još nije ozakonjena, možemo je prakticirati za slijedeće izbore. U ovom slučaju adrese slanja NEDUŽNICA bit će adrese političkih stranaka. Predlažemo hrvatskim političkim strankama da zahtijevaju od svojih kandidata da potpišu NEDUŽNICE i da o tome obavezno izvijeste hrvatske državljane prije izbora.


Predlažemo da novi Hrvatski sabor donese Zakon o NEDUŽNICI, preuzme od političkih stranaka sve potpisane NEDUŽNICE, te da mjerodavna državna tijela provjere istinitost izjava sadržanih u potpisanim NEDUŽNICAMA.
Što je NEDUŽNICA?
NEDUŽNICA* ili SAMOLUSTRACIJA
(uvjet za sva dužnosnička mjesta u RH)
NEDUŽNICA je izjava koju obvezno potpisuju svi kandidati na izbornim listama za Hrvatski sabor i kandidati za sva dužnosnička mjesta, a svojim potpisom jamče da nisu počinili grijehe protiv hrvatskoga naroda i države, koji se nalaze na popisu izjave i koje hrvatski dužnosnik ne smije imati.
Potpisivanjem NEDUŽNICE kod Javnog bilježnika i dostavljanjem na adresu natjecanja, kandidat za bilo koje dužnosničko mjesto, svojevoljno bez ičije prisile i nagovora, dopušta DORH-u, policiji i istraživačkim novinarima da istraže istinitost navoda potpisane izjave.
Nalazom neistine, prije ili u tijeku mandata, dužnosnik ili potencijalni dužnosnik, sankcionira se oduzimanjem prava kandidiranja, odnosno oduzimanjem dužnosničkog mandata i svih popratnih dobrobiti. Kandidat ili dužnosnik idućih se 20 godina ne može kandidirati ni za jedno dužnosničko mjesto.
Svrha NEDUŽNICE je u tome da svaki kandidat za bilo koje dužnosničko mjesto, dobro promisli hoće li sebe i obitelj izložiti „rizičnim“ istraživanjima.
Dužnosnička mjesta, u smislu NEDUŽNICE, točno će definirati Hrvatski sabor. Prijedlog: saborski zastupnici i dužnosnici u Saboru, Vlada RH i dužnosnici Vlade RH, ustavni suci, suci svih sudova, svi direktori, rukovoditelji i ravnatelji javnih službi, škola i javnih poduzeća, docenti, profesori i dekani visokih škola i fakulteta, pogotovo društvenih smjerova. Zapravo, trebaju biti obuhvaćeni svi dužnosnici koji se bave zakonodavnim, sudbenim i izvršnim poslovima, odgojem i obrazovanjem mladih, koji obnašanjem svojega posla određuju sudbinu drugih ljudi. U tu svrhu Hrvatski sabor mora dobro reorganizirati DORH, formirati neovisni odjel i popuniti ga novim dobro odabranim ljudima s potpisanom NEDUŽNICOM.
Važne  napomene:
- Ova SAMOLUSTRACIJA potpisivanjem NEDUŽNICE ne isključuje standardnu lustraciju, koju također treba obvezatno provesti;
- Kandidiranje bilo kojeg dužnosničkog kandidata, na bilo koje dužnosničko mjesto, bez potpisane izjave NEDUŽNICE, neće se uvažiti;
- Kandidacijske liste stranaka ili nezavisnih lista DIP neće prihvaćati bez potpisanih NEDUŽNICA svih kandidata;
- Neophodno je potrebno izvijestiti i upoznati hrvatski narod o NEDUŽNICI i o njenoj svrsi.

Zbog olakšavanja istraživanja DORH-a treba retroaktivno provesti:
"Ispitivanje podrijetla imovine obitelji: svih (1915?) dužnosnika od 1989. godine, svih direktora javnih poduzeća od 1989. godine, svih 280? aktualnih multimilijunaša te svih raznovrsnih "kumova" i prebogatih "branitelja"".
Obrazloženje:
Hrvatski narod je u tijeku i nakon  Domovinskog rata dao povjerenje novim političarima, a oni novim gospodarstvenicima, očekujući da će zemlju voditi kvalitetno i pošteno.
Budući da je zemlja dovedena do bankrota, a političke se elite i gospodarstvenici enormno obogatili, postavlja se pitanje odgovornosti i mogućih nedopustivih otuđenja imovine.
Kako službe Porezne uprave i DORH-a nisu permanentno i ažurno radile svoj posao (jer za to nije bilo političke volje!?), neophodno je potrebno to učiniti sada, retroaktivno kao u postavljenom stavku, samo ubrzano i temeljito.
Kontakt:
Obiteljska stranka, Martićeva 67, 10000 Zagreb,
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ;
Tel 014100505; Emil 0997952590; Mate 0915405917; Ivan 098437246;

NEDUŽNICA: http://www.obiteljskastranka.hr/images/pdf/neduznica.pdf

OBRAZLOŽENJE NEDUŽNICE:http://www.obiteljskastranka.hr/images/pdf/obrazlozenje_neduznica.pdf

Nedužnica Finalno 12o