Članci

Predstavljanje Obiteljske stranke na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

U četvrtak 10. svibnja 2012. dvojica su predstavnika Obiteljske stranke održali predavanje studentima Ekonomskoga fakulteta. Prvi je o stranci govorio Mate Knezović, predsjednik Osi. Objasnio je najprije političke teze stranke. Kazao je da je podjela u političkom prostoru na ljevicu, desnicu i centar zastarjela podjela, odnosno da je sadašnja politička podjela svjetonazorska i vrijednosna. Zatim je govorio o svjetonazorskoj koaliciji, o nepostojanju političke alternative odnosno demokracije i o novim ljudskim pravima kojima se hoće stvoriti novoga čovjeka. Istaknuo je da sve veći broj zakona ide ka intervenciji u obitelj (tzv. intervencionizam) i iznio primjere. Po njegovim riječima jedan od najvažnijih ciljeva stranke svakako je demokratizacija društva jer je čovjek najveća vrjednota te da će se stranka suprotstaviti svima koji bi ikad htjeli pokušati čovjeka upotrijebiti kao sredstvo. S tim u vezi, govorio je i o novom zakonu o tzv. medicinski potpomognutoj oplodnji.
Davor Kalinić, glavni tajnik Osi, progovorio je studentima o programu stranke, o hrvatskom društvu kao društvu prosperiteta, o etičnosti u poslovanju, o uzrocima nezaposlenosti i niskom kreditnom rejtingu, o valutnom tečaju, o potrebnim projektima, o stranim ulaganjima… Kao ključne za razvoj RH naveo je promet i energetiku te istaknuo da je potrebno zalagati se za davanje državnoga zemljišta u koncesije onima koji ga hoće obrađivati. Na kraju je optimistično zaključio svoje izlaganje rekavši da Hrvatska ima znanja i ima kvalitetne ljude koje je potrebno bolje obrazovati nego do sada i pojačati poslovnu edukaciju u svim područjima rada.
Studenti su u raspravi postavljali pitanja u vezi sa smanjenjem nezaposlenosti, gospodarskim programom i programskim načelima Obiteljske stranke.

Anđa Lovrić, prof.

P1010002

P1010010

P1010008

P1010024

P1010026