Članci

OBITELJSKA STRANKA ODRŽALA OKRUGLI STOL O ŠKOLSTVU

 

Obiteljska je stranka, u suradnji s Hrvatskim katoličkim društvom prosvjetnih djelatnika i Udrugom za zaštitu dostojanstva radnika Most, organizirala 29. lipnja 2012. okrugli stol s temom Stanje u školstvu i put do kvalitetnih promjena.  Skup je održan u Knjižnici i čitonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.


O ovoj važnoj temi za hrvatsko društvo i obitelj govorili su stručnjaci iz predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog područja odgojno-obrazovnoga sustava. Istaknuti su problemi, ali i ponuđena rješenja koja će u obliku zaključaka okrugloga stola biti upućena na adrese najvažnijih institucija odgovornih za školstvo.
Iz uvodnih se izlaganja dalo zaključiti da sustav školstva kakav je danas u Hrvatskoj stvara od prosvjetnih radnika zaplašene birokrate kojima su vezane ruke I time onemogućeno da rade svoj posao najbolje što znaju. Odgojna je funkcija potpuno zanemarena te je potrebno hitno postići društveni dogovor o najvažnijim odgojnim odrednicama. Ponuđena će rješenja, budu li se primijenila, pomoći  izlasku iz sadašnje krize. Ukazano je na nelogičnost postojećih zakona i na potrebu i značaj aktivnog uključenja roditelja u borbu za unaprjeđenje školstva. U hrvatskom društvu općenito pa tako i u školstvu nema dovoljno dijaloga I povjerenja, nego prevladavaju nasilne poruke kojima su izložena i djeca, rečeno je na okruglom stolu.
S obzirom da sadašnja Vlada planira uvesti dva nova predmeta kao što su Zdravstveni odgoj i Građanski odgoj iza kojih stoje militantne udruge, postavilo se pitanje što se želi postići s novim generacijama. Kako se ovi programi rade u potpunoj tajnosti, roditeljima je preporučeno od strane organizatora da prema Ustavu RH trebaju odbaciti predmete koji vrše nasilje nad djecom jer su u suprotnosti s roditeljskim odgojem.
Također, roditelji bi trebali biti upoznati sa svim novostima, tko im i s kojim ciljem odgaja djecu i sukladno tome nagrađivati ili kažnjavati na izborima stranke koje promiču razne ideologije, zaključeno je na okruglom stolu Obiteljske stranke.

U ime Obiteljske stranke:
Emilko Stojić, administrativni tajnik

DSC02372

DSC02373

DSC02374

DSC02375

IMG 0678

IMG 0679