Članci

ZAŠTITA IMOVINE GRADA ZAGREBA

logo 1

Za: Ministrica kulture RH, gospođa Andrea Zlatar Violić
      Gradonačelink Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić
      Predsjednik Gradske Skupštine Grada Zagreba, gospodin Davor Bernardić
    
 PREDMET: Zaštita imovine Grada Zagreba

 

Poštovana gospođo Zlatar Violić, poštovani gospodine Bandić , poštovani gospodine  Bernardić,

ovime primite pismo i zahtjev Gradske organizacije Obiteljske stranke Grada Zagreba vezano na temu vanjskog izgleda naših zgrada i kuća u Zagrebu.
Naime, svjedoci smo da se naše lijepe zgrade već više godina nagrđuju grafitima od kojih su mnogi krajnje neumjesni i ružni.

Na posebnoj su meti one zgrade koje su posebno lijepe i na koje dolaze nove fasade gdje se nakon uljepšavanja  već po pravilu očekuju ataci na iste, a od strane vandala koji već godina uporno uništavaju i nagrđuju naš grad.

Mi iz Obiteljske stranke se pitamo  kako je moguće da nema rješenja za ovu situaciju? Pitamo se što uraditi da se prestane sa sukcesivnim uništavanjem naše imovine? Zar je normalno da direktor marketinga jedne zagebačke tvrtke daje intervju jednoj dnevnoj tiskovini te javno govori da noću uzima boje i šara po zagrebačkim zgradama i da nitko od gradskih vlasti ne reagira?

Poštovani predsjedniče Skupštine Grada Zagreba, poštovani gradonačelniče Grada Zagreba, ovime od Vas tražimo da uradite potrebno u svrhu zaštite imovime građana Zagreba.
Da Vam pomognemo, upućujmo Vas na vijest objavljenu na portalu Index.hr, 04.09.2003. godine u kojem se izvještava kako je zagrebački maturant nakog iscrtanog grafita završio u zatvoru u Njamačkoj devet dana te mu je prijetila kazna u visini od 50.000 EUR-a. Mladića je uhvatila i privela njemačka policija.

Dakle, osim redarstva treba uključiti i gradsku policiju...plaćena je za takve poslove. I naravno, potrebano je drastično povećanje kazne za prekršitelje po uzoru kako se to radi u njemačkim gradovima.

Gospođo ministrice, s obzirom da već godinama nitko ništa ne poduzima po ovom pitanju, molimo Vas da se uključite u rješenje ove situacije te pomognete Gradskoj Skupštini Grada Zagreba i nama građanima, a u svrhu zaštite naše imovine i uljepšenja glavnog grada Hrvatske.


Očekujući Vašu akciju i pismeni odgovor srdačano Vas pozdravljamo,

Izvršni odbor Gradske Organizacije Obiteljse Stranke Grada Zagreba
Martićeva 67 , 10000 ZAGREB

U Zagrebu, 9. srpnja 2012.