PLAN 24 HRVATI, REPUBLIKA HRVATSKA I NACIONALNI CILJEVI

MateKnezovicKolumna560x343

Izvor: Nacija.hr

Tekst: Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke
Hrvati su narod koji je povezan zajedničkom poviješću, kulturom, a u pojedinim razdobljima i jedinstvenim državnopravnim okvirom. Iako smo trgani sa svih strana, uspjeli smo preživjeti tegobnu, krvavu i mučnu povijest i opstati do danas te s pravom i nadom možemo gledati u budućnost.
Kao narod doprinijeli smo čovječanstvu u mnogim segmentima i to od kulture, znanosti, politike, vojnog umijeća, športa, diplomacije… Iako smo bili razbacani u različitim državama, koje su često bile i u ratnim sukobima, ipak imamo zajednički osjećaj pripadnosti. Preživjeli smo Osmanlijsko ropstvo, islamizaciju, talijanizaciju, mađarizaciju i germanizaciju, komunizam, velikosrpske pokolje i planove za istrjebljenje. Nakon uspostave suvremene Republike Hrvatske, kao samostalne države, Hrvati u jednoj državi mogu reći da su suveren narod. Nakon raspada Jugoslavije i uspostave Bosne i Hercegovine Hrvati mogu reći da su suveren narod i u Bosni i Hrercegovini. Hrvati su rasuti diljem svijeta i još se čeka istinska hrvatska politika koja će ih dublje povezati, dati smjer i iskoristiti potencijale za razvoj Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Hrvata u svijetu. Svijest mora biti na visokoj razini i u politiku se moraju vratiti najbolji ljudi i domoljubi kako bi se Hrvati snažnije pojavili na svjetskoj pozornici naroda i doprinijeli razvoju Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zemalja u kojima žive.

Više...

Proslavljena šesta obljetnica osnivanja OS i osnovan ogranak u Zlataru

Hrvatska se neće moći oduprijeti pritiscima GMO lobista

Osnovan ogranak Obiteljske stranke za grad Zlatar

U subotu 28. veljače 2015. godine u Zlataru je osnovana gradska organizacija Obiteljske stranke. Za predsjednika je izabran  Tomica Vuksan, za dopredsjednika Krunoslav Štahan, a za tajnicu Vesna Pavlinić Vuksan.

celnistvo GO OS Zlatar

U svom govoru Vuksan je istaknuo da će prvi zadaci vodstva biti jačanje stranke i promocija obiteljskih vrijednosti te povezivanje sa svima onima kojima je politika alat za stvaranje bolje budućnosti. "Nećemo obećavati kilometre cesta, kanalizacije, dvorane, ali ćemo se truditi da svojim životom i djelovanjem doprinesemo izgradnji povjerenja i kulture političke odgovornosti, jer briga za budućnost nije zadaća samo nekih, nego svakog čovjeka", zaključio je Vuksan.

Na osnivačkoj skupštini ujedno je proslavljena i 6. obljetnica osnutka Obiteljske stranke.

Opširnije...

Govor Darka Fiketa, predsjednika Županijskog Ogranka Obiteljske stranke Krapinsko-zagorske županije na Saboru i promociji lista Angeljek

Dragi Angeljeki! Dragi Prijatelji!

Prije svega, od srca Vam zahvaljujem na povjerenju kojeg ste mi ukazali izabravši me da budem promotor Vašeg lista, Vaših plemenitih nastojanja da ovaj svijet učinite boljim. Iskreno, danima sam razmišljao što i kako predstaviti toliko dobra koje ste učinili, jer riječi su presiromašne da bi mogle iskazati sve osjećaje i sav trud koji ste uložili u rad Vaše, ali i naše udruge Angeljeki.

Opširnije...

Promocija lista Angeljek

Nakon uprizorenja živih jaslica u spilji u Orehovici te osme županijske izložbe jaslica članovi Udruge Angeljeki iz Brestovca Orehovičkog održali su 09. siječnja svoj 15. Sabor na kojem je promoviran novi, 14. broj lista "Angeljek" u prepunoj dvorani osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Sabor Angeljeka podupire Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina čiji su predstavnici nazočili na večerašnjoj promociji Jasna Petek - zamjenica župana za društvene djelatnosti, Darko Ban – načelnik općine Bedekovčina, Ivana Novosel - zamjenica načelnika i Predsjednik Općinskog Vijeća Janko Buzjak.

sabor angeljeka 031a

Nakon recitacije male Lore uslijedila je promocija 14-og lista Angeljek čiji je promotor bio Darko Fiket, radijski voditelj, dopisnik brojnih tiskovina i portala, aktivni vjernik u svojoj župi, predsjednik udruge sv. Marta i odnedavno predsjednik Županijske organizacije Obiteljske stranke Krapinsko-zagorske županije koji je zahvalio na povjerenju koji mu je iskazan da promovira ovogodišnji list.  

Opširnije...

Održano Božićno-novogodišnje druženje članova OS

U organizaciji Županijske organizacije Obiteljske stranke Krapinsko-zagorske županije u Oroslavju je u petak 2. siječnja 2015. godine održano božićno-novogodišnje druženje članova i prijatelja Obiteljske stranke kako bi se u obiteljsko-prijateljskoj atmosferi  razmotrili događaji protekle godine te iznijele ideje i planovi za novu godinu.

obiteljska sijecanj 006

Uz članove županijske organizacije, susretu su prisustvovali predstavnici Izvršnog odbora Obiteljske stranke na čelu s predsjednikom stranke Matom Knezovićem te predstavnici Središnjeg vijeća na čelu s Ivanom Zrilićem kao i predstavnici javnog, kulturnog i političkog života županije.    

Opširnije...

Održana 2. radna sjednica svih članica i članova Obiteljske stranke Krapinsko-zagorske županije

sastanak

U Zaboku, 28. listopada održala se druga radna sjednica članova OS Krapinsko Zagorske županije.  Radnom sjednicom moderirao je Darko Fiket, predsjednik ŽO OS KZŽ-e koji je nakon molitve i zaziva Božjega blagoslova pozdravio sve okupljene i predložio dnevni red koji je usvojen jednoglasno.  Zatim su uslijedila izvješća o radu na području KZŽ-e i ogranaka koji djeluju te je istaknuto zadovoljstvo i ponos što su se u tako kratkom roku napravili rezultati koje nitko nije očekivao. U svome radu gotovo svi predsjednici su zaključili da bez mudrog, savjesnog i odgovornog djelovanja i vodstva nema niti rezultata.

Opširnije...

Intervju ob Fiket

Danas Vam predstavljamo supružnike Barbaru i Josipa Fiket članove GO OS-e Grada Zaboka.

ob Fiket

1.Nešto o nama

Oboje smo umirovljenici, u skladnom smo braku već 38 godina, imamo dvoje djece koje smo postavili na noge, temeljeći svoj odgoj na obiteljskim vrijednostima, naravno da je bilo uspona i padova ali smo sve zajedničkim razgovorom i kompromisom rješavali. Živimo kao i svaka prosječna zagorska obitelj baveći se obiteljskim gospodarstvom obrađujući našu zagorsku grudu te volimo pomagati drugima.

Opširnije...

Intervju Ljerka Žitnjak

Predstavljamo Vam Ljerku Žitnjak članicu GO OS Oroslavje koja obnaša dužnost tajnice.

Ljerka Zitnjak

Recite nam ukratko nešto o sebi?
Imam 59 godina umirovljenica,udana i majka troje odrasle djece. Živim u Oroslavju.

Kako ste i kada ušli u politiku?
U politici nisam bila nikada do sada. U O S sam ušla sasvim slučajno ove godine nakon sastanka stranke u Zaboku gdje sam bila gost.

Opširnije...

Intervju Anita Družinec

Kako sam rekao na osnivanju Županisjkog ogranka kroz ove ljetne periode pokušati ćemo upoznati svakoga člana ponaosob kroz ovih nekoliko pitanja. Prvu koju ćemo predstaviti je aktivna članica Gradskog ogranka OS Zaboka Anita Družinec.

Anita Druzinec

Recite nam ukratko nešto o sebi?

Udovica, majka četvero djece ,trenutno u mirovini, član biblijske zajednice, tajnica OS, Član rekreativnog biciklističkog kluba, volim prirodu,sport, poštenje,, rad i pošten međuljudski odnos to  mi je u neku ruku poluga za osobni razvoj., sve što je lijepo volim se družiti s ljudima. volim rasprave i razmjene mišljenja, volim pomagati ljudima, volim učiti od drugih, ne volim grubost i agresivnost volim sve postići mirom i kompromisom na zadovoljstvo sviju. Volim djecu i obitelj mi je jako važna.

Kako ste i kada ušli u politiku?

U politiku sam ušla slučajno nikad me nije previše zanimala ali onda sam srela na jednom kratkom sastanku jako pozitivne ljude pune vjere u prijateljstvo i bolje sutra usprkos svim teškoćama, znali su da će biti teško ali imali su hrabrosti pokušati a pošto sam ja borac i vjerujem u čuda i ja sam se bacila na glavu...

Opširnije...

Više članaka ...

  1. Kontakt