Promocija lista Angeljek

Nakon uprizorenja živih jaslica u spilji u Orehovici te osme županijske izložbe jaslica članovi Udruge Angeljeki iz Brestovca Orehovičkog održali su 09. siječnja svoj 15. Sabor na kojem je promoviran novi, 14. broj lista "Angeljek" u prepunoj dvorani osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Sabor Angeljeka podupire Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina čiji su predstavnici nazočili na večerašnjoj promociji Jasna Petek - zamjenica župana za društvene djelatnosti, Darko Ban – načelnik općine Bedekovčina, Ivana Novosel - zamjenica načelnika i Predsjednik Općinskog Vijeća Janko Buzjak.

sabor angeljeka 031a

Nakon recitacije male Lore uslijedila je promocija 14-og lista Angeljek čiji je promotor bio Darko Fiket, radijski voditelj, dopisnik brojnih tiskovina i portala, aktivni vjernik u svojoj župi, predsjednik udruge sv. Marta i odnedavno predsjednik Županijske organizacije Obiteljske stranke Krapinsko-zagorske županije koji je zahvalio na povjerenju koji mu je iskazan da promovira ovogodišnji list.  

Gosp. Fiket ističe vrijednosti koje krase rad i djelovanje Angeljeka a to su: poštenje, sloboda, iskrenost, povjerenje, ljubav, radost i  pouzdanost upravo ta vaša neizmjerna ljubav za te vrijednosti mnoge od nas čine boljima. Ponovo se u našim obiteljima može vidjeti osmijeh, zajedništvo, povjerenje koje je danas u ovom užurbanom i potrošačkom društvu ozbiljno narušeno i ugroženo.Kroz Vaš dugogodišnji rad, kojeg s radošću pratim, teško je bilo što izdvojiti. U proteklom razdoblju za Vas je bilo puno aktivnosti i susreta koje ste prikazali u ovogodišnjem listu. proputovali ste cijelom Hrvatskom, Europom, pa i šire, imate odličnu suradnju sa Općinom i sudjelujete u životu Vaše župe zahvaljujući potpori i nesebičnoj ljubavi župnika vlč. Ivana Šestaka.

    
I na kraju mogu samo izreći jedno VELIKO HVALA na vašem postojanju jer upravo Vi ste oni koji u ovom vremenu današnjice pokazujete kako se kroz kvalitetan rad, volju i htijenje isplati biti čovjek za druge – zaključuje gosp. Fiket svoje kratko ali upečatljivo predstavljanje lista. Riječi koje je uputio predsednik Županisjkog ogranka Obiteljske stranke Krapinsko-zagorske županije pročitajte na ovom linku: Govor Darka Fiketa

sabor angeljeka 187a

Zatim je uslijedilo uprizorenje kratkih predstava  „Ljubav u četiri zida“ i trilogije „Kako odgojiti muškaraca i ženu“ koja je do suza nasmijala sve posjetitelje. U pauzama izvedene su pjesme glazbenih gostiju Darka Fiketa i Melanije Sente uz njezin prateću grupu Diamond.

Na ovom saboru  uručene su i nagrade 8-e županijske izložbe zagorskih jaslica i angeljeka. U kratkom izlaganju nagrađenih jaslica Branka Žigman istaknula je da za ovu izložbu iz godine u godinu raste interes a posebno je pohvalila kreativnost učenika u samoj izradi i korištenju prirodnih materijala.

sabor angeljeka 200a

Biranim riječima načelnik Općine Darko Ban pohvalio je trud dragih Angeljeka koji čuvaju tradiciju i bogatstvo naših običaja a gđa Jasna Petek ističe kako se ponosi što upravo Krapinsko-zagorska županija potiče rad i djelovanje udruge koja može biti na ponos Zagorja, Orehovice a i lijepe naše domovine Hrvatske.

Župnik vlč Ivica Šestak istaknuo je da je prošla godina bila iznimno bogata duhovnim sadržajima koja su nas ojačala i ohrabrila da svoje nesebično zalaganje darujemo drugima a posebno ovoj vrijednoj manifestaciji „Betlehem Orehovički“.

sabor angeljeka 217a

Voditelj Udruge Angeljeki Zdenko Kobeščak na kraju je zahvalio svim sudionicima, gostima, prijateljima udruge i suradnicima te pozvao sve da se nađemo na istom mjestu i iduće godine.  Zajedništvo se nastavilo uz prigodan domjenak zahvaljujući vrijednim rukama kuharica i domaćica koje su to pripremile a uz glazbu druženje je potrajalo dugo u noć.

Darko Fiket župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije