Proslavljena šesta obljetnica osnivanja OS i osnovan ogranak u Zlataru

Hrvatska se neće moći oduprijeti pritiscima GMO lobista

Osnovan ogranak Obiteljske stranke za grad Zlatar

U subotu 28. veljače 2015. godine u Zlataru je osnovana gradska organizacija Obiteljske stranke. Za predsjednika je izabran  Tomica Vuksan, za dopredsjednika Krunoslav Štahan, a za tajnicu Vesna Pavlinić Vuksan.

celnistvo GO OS Zlatar

U svom govoru Vuksan je istaknuo da će prvi zadaci vodstva biti jačanje stranke i promocija obiteljskih vrijednosti te povezivanje sa svima onima kojima je politika alat za stvaranje bolje budućnosti. "Nećemo obećavati kilometre cesta, kanalizacije, dvorane, ali ćemo se truditi da svojim životom i djelovanjem doprinesemo izgradnji povjerenja i kulture političke odgovornosti, jer briga za budućnost nije zadaća samo nekih, nego svakog čovjeka", zaključio je Vuksan.

Na osnivačkoj skupštini ujedno je proslavljena i 6. obljetnica osnutka Obiteljske stranke.

U radnom dijelu proslave, predavanje na temu "Treba li Hrvatskoj (GMO) poljoprivreda?", održala je doc. dr. sc. Katica Knezović koja je istakla da se Hrvatska u svojoj strategiji razvoja, koja nikad nije donesena, mora opredjeliti za strategiju "održivog razvoja".

doc. dr. sc. Katica Knezovic

Naglasila je opasnost od GMO-a te istakla da  se odluka o dopuštenosti GMO-a više neće donositi na razini institucija EU, nego na razini nacionalnih zakonodavstava koji se neće moći oduprijeti lobistima Monsanta i ostalih predvodnika GMO kultura. U tom smislu izrazila je zabrinutost za budućnost hrvatske poljoprivrede naglasivši opredjeljenost Obiteljske stranke za zaštitu nacionalnih interesa i u tom segmentu.

Proslavi je nazočilo vodstvo obiteljske stranke na čelu s predsjednikom Matom Knezovićem koji je u svom govoru istaknuo da šest godina nije malo razdoblje za život jedne stranke.

predsjednik OS Mate Knezovic

"Obiteljska stranka nije uspjela postati parlamentarna i zbog toga bi je se moglo smatrati, a mnogi je i smatraju neuspješnom, no takva vrst uspjeha i nije primarna Obiteljskoj stranci. Obiteljska stranka nemože odustati od svojih principa i vrijednosti od kojih je zaštita života od začeća do prirodne smrti na prvom mjestu, ni pod cijenu bilo kakvog uspjeha.", rekao je Knezović zahvalivši članovima na svemu što su utkali u život stranke i izrazivši uverenje da će stranka i dalje rasti što pokazuje i osnivanje novih ogranaka diljem Hrvatske.

Na Knezovićev govor nadovezao se Darko Fiket predsjednik županijske organizacije Obiteljske stranke koji je izrazio zadovoljstvo radom županijske organizacije naglasivši da "se politikom malih koraka može puno učiniti za boljitak sredina u kojima živimo, a što i jest cilj bavljenja politikom - bolji, dostojanstveniji život svakog čovjeka od onih najmanjih do najstarijih koji su ujedno i najugroženije skupine u društvu."

obiteljska 272

Proslavi je nazočio i rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke mons. Zlatko Koren koji je čestitavši obljetnicu i osnutak ogranka u Zlataru, zaželio puno uspjeha u radu na dobro Hrvatske nam domovine.

mons. Zlatko Koren rektor svetista MBB

 

obiteljska 256
                       
Tajništvo Obiteljske stranke