M. Knezović-razgovor: Politički progon Hrvata traje od stvaranja prve Jugoslavije

hkv

Izvor: HKV.hr

Razgovor s odvjetnikom Matom Knezovićem
Poštovani gosp. Knezoviću, kako komentirate sastav nove Hrvatske vlade?
Čini se da ova Vlada odiše puno većom hrvatskom sviješću i duhom od svih dosadašnjih  vlada. Izražavam svoju podršku osobito ministru kulture gosp. Hasanbegoviću koji je pod snažnim udarom onih koji se sami upisuju u „registar izdajica“. Izražavam i ljudsku podršku ministru branitelja u ostavci koji je na sudištu Partije, i njezinih paklenih ispostava, osuđen, a da ni jedan legalni sud nije ustanovio njegovu krivnju.
Idućih dana crveni fašisti, izjelice sirotinjske lipe, besposlenjaci na grbači hrvatskog naroda i lažni zaštitnici liberalne demokracije i ljudskih prava poduzeti će sve da i u međunarodnoj zajednici prokažu za „fašizam, antisemitizam, ustaštvo i sva zla svijeta“ novu Vladu. Prvi put je njihova struktura zla izišla na svjetlo dana i sada sikću mržnjom i nerazboritošću. Sve što bude dobro Vlada radila, ja osobno i Obiteljska stranka ćemo podržati.

Više...

PLAN 24 HRVATI, REPUBLIKA HRVATSKA I NACIONALNI CILJEVI

MateKnezovicKolumna560x343

Izvor: Nacija.hr

Tekst: Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke
Hrvati su narod koji je povezan zajedničkom poviješću, kulturom, a u pojedinim razdobljima i jedinstvenim državnopravnim okvirom. Iako smo trgani sa svih strana, uspjeli smo preživjeti tegobnu, krvavu i mučnu povijest i opstati do danas te s pravom i nadom možemo gledati u budućnost.
Kao narod doprinijeli smo čovječanstvu u mnogim segmentima i to od kulture, znanosti, politike, vojnog umijeća, športa, diplomacije… Iako smo bili razbacani u različitim državama, koje su često bile i u ratnim sukobima, ipak imamo zajednički osjećaj pripadnosti. Preživjeli smo Osmanlijsko ropstvo, islamizaciju, talijanizaciju, mađarizaciju i germanizaciju, komunizam, velikosrpske pokolje i planove za istrjebljenje. Nakon uspostave suvremene Republike Hrvatske, kao samostalne države, Hrvati u jednoj državi mogu reći da su suveren narod. Nakon raspada Jugoslavije i uspostave Bosne i Hercegovine Hrvati mogu reći da su suveren narod i u Bosni i Hrercegovini. Hrvati su rasuti diljem svijeta i još se čeka istinska hrvatska politika koja će ih dublje povezati, dati smjer i iskoristiti potencijale za razvoj Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Hrvata u svijetu. Svijest mora biti na visokoj razini i u politiku se moraju vratiti najbolji ljudi i domoljubi kako bi se Hrvati snažnije pojavili na svjetskoj pozornici naroda i doprinijeli razvoju Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zemalja u kojima žive.

Više...