BIO JEDNOM KOMUNIZAM

Josip Tomičić o

Božje djelovanje postalo je gotovo vidljivo u povijesti prošlog stoljeća padom komunizma. Ono što nazivamo komunizmom ima svoju povijest: to je povijest prosvjeda pred nepravdom, kako govori enciklika Laborem exercens. Prosvjed radnika što je postao ideologija. Ali takav prosvjed postao je i dio Crkvenog učenja. Trebamo se sjetiti Rerum novarum na kraju 19. stoljeća. Papa Leon XIII. na neki je način predvidio pad komunizma, kojega bi dolazak na vlast mogao skupo stajati čovječanstvo i Europu, jer bi se lijek – pisao je u Enciklici iz 1891. – mogao pokazati opasnijim od same bolesti! To je govorio Papa s ozbiljnošću i autoritetom Crkve učiteljice. Portuglaska djeca iz Fatime su, uoči izbijanja Oktobarske revolucije, čula : "Rusija će se obratiti" i "Na kraju će se proslaviti moje Srce" ...? Oni nisu mogli izmisliti takvo proročanstvo. Glas Boga u povijesti je osobito vidljiv pomoću "znakova vremena".

Opširnije...

HRAST I OBITELJSKA STRANKA - ZAJEDNO ZA GRADSKU SKUPŠTINU GRADA ZAGREBA

 

 

Mate lista br 8a

Plakat lista br 8a

Nevenka lista br 8a

HRAST I OBITELJSKA STRANKA ZAJEDNO

Liste Skupstina Zagreb 20172

Jučer su predstavnici Hrasta – pokreta za uspješnu Hrvatsku i Obiteljske stranke predali zajedničku listu za gradsku Skupštinu grada Zagreba. Uspješna suradnja ostvarena je također u Splitu, Solinu i Splitsko – dalmatinskoj županiji, što je dobar temelj za novo zajedništvo. Jedino zajedništvom možemo očuvati trajne vrjednote i ponuditi novu nadu u hrvatskoj politici. Danas više nego ikada u politici trebamo ljude čvrstih moralnih načela koji svojim životom svjedoče politiku za koju se zalažu.

Opširnije...

PRIVILEGIJE PRIVILEGRANIH

Mate Knezovic 25o

Mate Knezović, priopćenje za javnost

U hrvatskim medijima postoje poželjni i nepoželjni kandidati za gradonačelnika grada Zagreba. Među poželjnima su oni koji proizlaze od starih okoštalih struktura. Tko su ti vidjeli smo u sinoćnjoj emisiji tzv. Javne televizije, tzv. HTV-a. Uvjeren sam da se moje ime izbjegava zbog najavljenih sveobuhvatnih promjena u gradu Zagrebu. Te promjene će biti od simboličnih, kao što je mijenjanje trga Zločinca u Trg bl. Alojzija Stepinca, da nećemo više trpjeti zastave duginih boja, do udara po ovršnoj mafiji, uređenja gradske uprave i grada, pa do vraćanja parkova djeci i obiteljima, zdravog obrta i poduzetništva.

Opširnije...

OTVORENO PISMO ZAGREPČANIMA - HOĆEMO LI PROKOCKATI USKRS?

Mate Knezović Otvoreno pismo o

Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke i kandidat za gradonačelnika grada Zagreba

Poštovani i dragi Zagrepčani! Veliki tjedan, a osobito Posljednja Večera, muka smrt i uskrsnuće Isusa Krista, zahtijevaju od nas da stanemo pred sebe u miru svoje savjesti i promislimo kuda ide naš grad? Promislimo hoćemo li ove dane provesti kao odgovorni građani i Hrvati, ili ćemo propustiti još jednu priliku da promijenimo sudbinu našeg grada, koja može biti sramotna ili sjajna.

Ovaj trenutak našeg grada je sramotan trenutak, na sramotu svih nas! O čemu se radi?

Opširnije...

MATE KNEZOVIĆ, KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA, O BUDUĆNOSTI ZAGREBA I SESVETA

Mate Knezovic 17o

Sinoć je u „Plavoj dvorani“ u Sesvetama Mate Knezović, kandidat Obiteljske stranke za gradonačelnika, predstavio program za grad Zagreb s posebnim osvrtom na budućnost Sesveta. Skup je otvorila gospođa Katarina Tonković Pigac, a nastavila Marija Hačko, predsjednica gradske organizacije Obiteljske stranke Zagreb izlaganjem o povijesti Obiteljske stranke i programskim osnovama.
U svom izlaganju Mate Knezović ističe da Zagreb zaslužuje bolje. Taj boljitak donijeti će mu novi ljudi, a ne dosadašnje političke strukture koje su Zagreb držale u ropstvu i sprječavale ga da se razvija. Moramo raskinuti s takvim vođenjem grada prvo na simboličnoj, a onda na praktičnoj razini.

Opširnije...

OSNOVAN OGRANAK OBITELJSKE STRANKE TREŠNJEVKA SJEVER

Ogranak Tresnjevka sjever

Osnivačka skupština ogranka Trešnjevka sjever Obiteljske stranke održana je 1. travnja 2017. u Zagrebu. Uz članove ogranka skupštini su nazočili predsjednik Obiteljske stranke gospodin Mate Knezović i predsjednica Obiteljske stranke grada Zagreba gospođa Marija Hačko. Za predsjednika ogranka Trešnjevka sjever izabran je Žarko Čolak, za dopredsjednicu Martina Babić, a za tajnicu Vanja Obradović. U svom obraćanju gospodin Čolak je istakao da građani Trešnjevke zaslužuju vijećnike koji će imati vremena za njih i njihove probleme.

Opširnije...

MATE KNEZOVIĆ PREDSTAVIO PROGRAM

Predstavljanje 22320173 o

Sinoć je u prostorijama Kraljevske akademije Mate Knezović, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, predstavio svoj program. Podijelio ga je u dva poglavlja. Prvo se odnosi na simboličnu razinu a sastoji se od tri snažna poteza i to:

1. Svetac umjesto zločinca. Trg maršala Tita preimenovat će se u Trg blaženog Alojzija Stepinca;

2. Grad Zagreb više neće podržavati rodnu ideologiju, pa se tako više u Zagrebu neće vijoriti zastave duginih boja.

Opširnije...

USTAVNI SUD IGNORIRAO JE OSNOVNU ZNANSTVENU ČINJENICU I MIŠLJENJE STRUKE

Mate Knezovic Ustav

Izvor: Dnevno.hr

Ustavni sud nakon 26 godina donio je svoju odluku, odluku o životu. U svojoj odluci oni negiraju osnovnu činjenicu a to je da ljudski život počinje začećem pa je takav u cijelosti već zaštićen Ustavom Republike Hrvatske. Najbolje od svega je što tu činjenicu i sami priznaju u svojoj odluci.  To su nam potvrdili i ugledni hrvatski odvjetnici svi složni u jednom – Ustavni sud ignorrao je osnovnu znanstvenu činjenicu ali i mišljenja stručnjaka.

Više...