PROTUNARODNE USTAVNE PROMJENE

Obiteljska stranke protivi se motivima i načinu provođenja najavljenih ustavnih promjena. Ustav, kao najviši pravni akt, treba odražavati stabilnost jedne države i trajnu zauzetost za vrjednote koje se njime štite te poticati jedinstvo cijelog naroda. Nije teško uočiti da se promjene donose na brzinu, bez stvarnog mišljenja stručnjaka, te protivno volji i interesima hrvatskog naroda.
Ustavne promjene, koje su u Republici Hrvatskoj u tijeku, predstavljaju ponovni obračun sa žrtvama komunističkog totalitarnog režima. One su nadahnute odlukom da se zaštiti zločinački jugoslavenski komunistički sustav, njegovi zločinci i sam njegov zločinački karakter. Time ove promjene Ustava možemo smatrati zločinačkim činom usmjerenim protiv pravde, žrtava, slobode, napretka društva i hrvatske budućnosti.

Opširnije...

ZA DOM - SPREMNI

Priopćenje Obiteljske stranke
ZA DOM - SPREMNI

Šimunić je očito za dom spreman. On je to pokazao na terenu, prije i poslije utakmice. Oni koji su spremni za rušenje našeg doma teško podnose teške poraze koje trpe dan za danom. U Hrvatskoj stoje s jedne strane oni koji su za dom spremni, a s druge strane oni koji su za svako zlo djelo protiv djece, obitelji, hrvatskog naroda, a kako vidimo i protiv hrvatskog športa i športaša spremni. Ti jadnici ne mogu podnijeti hrvatske pobjede. Oni su najavljivali i unaprijed se radovali porazu nogometne reprezentacije. Takve najave stizale su iz usta ministara te klevetnika i lažova u likovima novinara. Oni i nisu bili na utakmici, ta tamo su poslali samo svoje agente koji će moći podmetati, lagati, biti tužibabe i izmišljači zala. Vrijeme takvih, Hvala Bogu, neumitno prolazi.

Opširnije...

PROTUUSTAVNIM DJELOVANJEM DO PREDGOJA DJECE

Priopćenje Obiteljske stranke

Obiteljska stranka svjesna je nasilja koje nad hrvatskim narodom u cjelini, a osobito djecom i roditeljima, provodi ministar iz reda nacionalne manjine. Usprkos Odluci Ustavnog suda i zakonskim odredbama prema kojima je potrebno provesti zakonit postupak nakon kojeg bi se mogao uvesti Zdravstveni odgoj u škole. Zakonita procedura bi bila slijedeća:
1. raspisivanje natječaja ili barem javni poziv za izradu kurikula zdravstvenog odgoja
2. izrada programa
3. znanstvena i stručna recenzija
4. javna rasprava
5. edukacija nastavnika
6. uvođenje programa.

Opširnije...

MILAN BANDIĆ NA PUTOVIMA KOMUNISTIČKE REVOLUCIJE

Tko je Milan Bandić zna li netko? Možda neki misle da je to teško pitanje. Međutim, moje mišljenje je da je njegov put – pravi put modernog komuniste.

Milan Bandić, kao političar, potekao je iz srca zločinačke Komunističke partije. On je toj partiji uvijek ostao vjeran. On se uspješno prilagodio današnjim prijetvornim političarima i politikama. On je brod koji zna koristiti sve vjetrove koji se trenutno nalaze na morskoj pučini. Međutim svi ti vjetrovi njemu pomažu da svoj brod doveze do željene luke. Možda neki misle da on nema politička uvjerenja. Mislim da su u krivu. Njegova glavna politička uvjerenja formirala je Komunistička partija. Njegovi učitelji bili su najvrsniji komunisti zadnje faze formalne vlasti Komunističke partije i neformalne vlasti Komunističke partije. Ti učitelji su: Ivica Račan i Zdravko Tomac. Zato Milan Bandić nije ni prihvatio (a ni oni njega) novo vodstvo nakon smrti Ivice Račana. To novo vodstvo svoje snage crpi iz nereformirane Partije. Vodstvo Partije pod Zoranom Milanovićem je štetno i no kratkovidno. Milan Bandić je političar novog kova.

Opširnije...

TRAŽIMO OSTAVKU KOMUNISTIČKO-GENDERISTIČKE KLIKE

Obiteljska stranka izražava zadovoljstvo što je Ustavni sud Republike Hrvatske počeo temeljitije pregledavati i ocjenjivati akte čiji sadržaj mora biti usuglašen s Ustavom Republike Hrvatske. Odluka kojom se ukida Odluka o uvođenju kurikuluma zdravstvenog odgoja daje nadu da će Ustavni sud spriječiti nasilje Vlade i drugih tijela javne vlasti nad pojedincima, grupacijama i hrvatskim narodom u cjelini.

Opširnije...

NAPADI NA IZBORNI PROCES

Fizički napadi na mjesta koja su određna za prikupljanje potpisa za referendum Građanske inicijative U ime obitelji  te na volontere su neprihvatljivi u hrvatskom društvu. Oni su dokaz da su državne vlasti, većina medija i tzv. udruge za zaštitu ljudskih prava i druge pro genderističke udruge stvorili ambijent u kojem je i nasilje prihvatljivo.

Opširnije...

OBITELJSKA STRANKA NASTAVLJA PRAVNU BORBU PROTIV ZDRAVSTVENOG ODGOJA

Obiteljska je stranka 9. travnja 2013. u suradnji s odvjetničkim timovima podnijela pritužbu pučkom pravobranitelju protiv Željka Jovanovića, ministara znanosti obrazovanja i sporta – kao fizičke osobe, zatim Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta – kao pravne osobe, te Vinka Filipovića, ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje – kao fizičke osobe i  Agencije za odgoj i obrazovanje – kao pravne osobe. Razlog podnošenja pritužbe su osobito teška kršenja temeljnih ljudskih prava i sloboda što su se dogodila pri donošenju Kurikuluma zdravstvenog odgoja i uvođenju toga odgoja u osnovne i srednje škole. Pritužbu je potpisalo 100-tinjak roditelja koji zastupaju oko 250-ero djece.

Opširnije...

RASTE POTPORA OBITELJSKOJ STRANCI

Da su izbori bili prije nekoliko dana, Obiteljska bi stranka – prema anketi Nove TV – dobila 1,8 % glasova hrvatskih državljana koji bi izašli na izbore. To je rezultat koji nas obvezuje i daje nam nadu da se hrvatski narod budi. Obiteljska stranka otvara vrata nadi.

Opširnije...

PROGLAS OBITELJSKE STRANKE

OBITELJSKA STRANKA, ČUVARICA OBITELJI I HRVATSKE

Obiteljska stranka snažno vjeruje da hrvatski narod u svakom trenutku ima pravo odlučivati o svojoj sudbini! Ni po koju cijenu ne damo hrvatsko nacionalno blago: izvore, rijeke, more, jezera, šume, planine, ravnice, otoke, ceste, zračne luke… To blago pripada hrvatskom narodu, a ne pojedincima, ni velikim europskim ili svjetskim korporacijama! Ne želimo zagađenje hrvatskog ozemlja sastojcima genetski modificirane hrane! Ne želimo da Hrvatska bude odlagalište stranog opasnog otpada. Ne želimo da Hrvatska bude baza za emigrante ili naseljavana nehrvatima!

Opširnije...