ZDRAVSTVENI I GRAĐANSKI (PRE)ODGOJ

Od dolaska na vlast crveno-žuto-crvene koalicije jedan od najbitnijih ciljeva je uvođenje novih dvaju obveznih predmeta u školski sustav. Njihovi prethodnici, navodno drugačije obojeni, u tome nisu uspjeli. Ta dva “spasonosna” predmeta (valjda najvažnija za reformu školstva) prikazuju se kao gotovo jedino čime se bavi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Ministar gotovo svakodnevno istupa u javnosti tumačeći narodu značaj “reforme”.

Sudeći po najavama, svjetonazoru i obećanjima što su ih dali homoseksualnim promotorima i udrugama te industriji slobodnog seksa i seksa za mlade od najranije dobi (bez obzira na posljedice) sasvim je jasno što će ti programi ponuditi našoj djeci ako ih se uvede. Po svemu sudeći i jedan i drugi “predmet” oduzet će pravo roditeljima da sukladno svom prirodnom i ustavnom pravu slobodno odgajaju svoju djecu, dok će djeci oduzeti pravo zapisano u Preambuli Konvencije o pravima djeteta u kojoj se kaže “… dijete, radi potpunoga i skladnog razvoja svoje osobnosti, treba rasti u obiteljskoj sredini, u ozračju sreće, ljubavi i razumijevanja”. Sadržaji tih predmeta uvjeravat će ih kako postoje nova ljudska prava koja izjednačavaju brak, izvanbračnu zajednicu, istospolne zajednice, pravo na prezervativ i slična kontracepcijska sredstva kao jedina bitna sredstva spolnog odgoja i mnoštvo sličnih uvjeravanja suprotnih roditeljskom odgoju i sadržaju iz predmeta vjeronauk.

Dijete ima i pravo na slobodu misli, savjesti i vjere. Roditelji imaju pravo i dužnost usmjeravati dijete u ostvarivanju njegovih prava. Zdravstveni odgoj (i unutar njega spolni kao najvažniji dio) i Građanski odgoj (koji namjeravaju uvesti neokomunisti), a koji bi bio protivan osnovnim pravima i dužnostima roditelja i djece, roditelji i djeca trebaju odbaciti jer će uroditi nasiljem na njihove misli, savjest i vjeru. Stoga i svaka ponuda ovih odgojnih predmeta mora uključivati upravo slobodan izbor tih predmeta.

Za Obiteljsku stranku predsjednik

Mate Knezović