Priopćenje Obiteljske stranke u svezi uhićenja Zdravka Mamića

UHIĆENJE MAMIĆA – DOKAZ POVRATKA VERBALNOG DELIKTA

Uhićenje Zdravka Mamića dokaz je povratka komunističko-srpske represije u Hrvatskog i njihovog verbalnog delikta kojim su i prije punili zatvore Hrvatima. Zdravko Mamić uhićen je jer je navodno pozivao na nacionalnu mržnju.

Međutim, uhićenje je došlo nakon političkih i javnih pritisaka predsjednika Vlade, predsjednika Republike, ministra Jovanovića (koji je dao neposrednu uputu Državnom odvjetništvu da je to njihova stvar) i drugih vladajućih i “oporbenih” političara, među kojima je i “demokršćanin” Tomislav Karamarko. Državno odvjetništvo postalo je instrument protuhrvatske politike. Je li gospodin Mamić uvrijedio druga Jovanovića ne bi smjela biti stvar Državnog odvjetništva nego privatne tužbe ili privatnog kaznenog progona. Ako se uzme u obzir činjenica da drug Jovo Zmaj vrijeđa roditelje i otima im djecu predajući ih spolnom zlostavljanju, vrijeđa pripadnike Katoličke Crkve (koji su pretežito Hrvati), vrijeđa biskupe i time poziva na mržnju, onda bi Državno odvjetništvo trebalo uhititi druga Jovanovića, a ne gospodina Mamića.

Gospodin Mamić ima pravo osjećati da drug Jovanović mrzi Hrvate. Sudeći po zločinačkom poduhvatu protiv hrvatskog naroda, koji drug Jovanović naziva Zdravstveni odgoj, mirno se može zaključiti da drug Jovanović uistinu mrzi ne samo Hrvate nego i sve druge ljude. No žrtva njegove mržnje su na žalost najviše Hrvati!

U Zagrebu 16. ožujka 2013.