MILAN BANDIĆ NA PUTOVIMA KOMUNISTIČKE REVOLUCIJE

Tko je Milan Bandić zna li netko? Možda neki misle da je to teško pitanje. Međutim, moje mišljenje je da je njegov put – pravi put modernog komuniste.

Milan Bandić, kao političar, potekao je iz srca zločinačke Komunističke partije. On je toj partiji uvijek ostao vjeran. On se uspješno prilagodio današnjim prijetvornim političarima i politikama. On je brod koji zna koristiti sve vjetrove koji se trenutno nalaze na morskoj pučini. Međutim svi ti vjetrovi njemu pomažu da svoj brod doveze do željene luke. Možda neki misle da on nema politička uvjerenja. Mislim da su u krivu. Njegova glavna politička uvjerenja formirala je Komunistička partija. Njegovi učitelji bili su najvrsniji komunisti zadnje faze formalne vlasti Komunističke partije i neformalne vlasti Komunističke partije. Ti učitelji su: Ivica Račan i Zdravko Tomac. Zato Milan Bandić nije ni prihvatio (a ni oni njega) novo vodstvo nakon smrti Ivice Račana. To novo vodstvo svoje snage crpi iz nereformirane Partije. Vodstvo Partije pod Zoranom Milanovićem je štetno i no kratkovidno. Milan Bandić je političar novog kova.

Nekima je šok to što je Milan Bandić pokrovitelj (a vjerojatno i sponzor) okupljanja na zagrebačkom Bundeku navodnih antifašista, a zapravo istinskih fašista. Milan Bandić je ponosno na svoj rever okačio zločinca Tita i zločinačke „antifašiste“. Time se Bandić kao političar očitovao o tome gdje se već od svoje mladosti trajno svrstao. Nakon ovog čina ni jedan Hrvat i demokrat, a osobito ne vjernik, više nikada ne bi ni pod kakvim uvjetima trebao dati svoj glas Milanu Bandiću. Bandić je ostao na obrani Tita. On istinski nije ništa novo učinio. On je trajno branio i brani zločinca Tita. Naime, Trg Maršala Tita je pod njegovom zaštitom. Prema tome, Milanu Bandiću je Tito bio i ostao u srcu. Sada mu je iz srca iskočio na rever. Time se samo očitovao.

No, trebalo bi predvidjeti moguću ulogu Milana Bandića u budućnosti hrvatske politike. Je li možda on mogući potencijalni vođa Nove Jugoslavije ili neke slične tvorevine? Ne treba smetnuti s uma da je EU vrlo krhka tvorevina. Pa čak i opstanak EU ne isključuje balkanske integracije. Bandić je najlukaviji političar u Hrvatskoj. On doduše nema neku viziju, Hrvat je koliko mu treba za politički uspjeh, dobro se utržio i u Katoličkoj Crkvi, Hercegovac, pragmatičan, mnoge utakmice je dobio, pomaže i gay projekte. On je političar koji uistinu dugo i uspješno plete mrežu. Možda sam u nju upadne?

Na kraju osobno smatram da ni jednom bivšem pripadniku Komunističke partije koji je svoje životne stavove tamo formirao ne bismo smjeli vjerovati. Virus komunizma je razarajuća sila u hrvatskom društvu. Mnogi nesvjesno podržavaju održavanje, jačanje i preobrazbu tog virusa i njegovo razarajuće djelovanje u budućnosti. Začudno je da se mnogi svjesni Hrvati, branitelji, neke strukture Katoličke Crkve te istaknuti katolički intelektualci hvataju u pomaganju opstanku tog virusa. Potreban je oštar rez prema toj velikoj nesreći. Potrebno se obračunati s mentalnim komunistom u nama i preživjelim komunističkim strukturama u društvu. Jedna od komunističkih nedaća je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Mate Knezović