PROTUNARODNE USTAVNE PROMJENE

Obiteljska stranke protivi se motivima i načinu provođenja najavljenih ustavnih promjena. Ustav, kao najviši pravni akt, treba odražavati stabilnost jedne države i trajnu zauzetost za vrjednote koje se njime štite te poticati jedinstvo cijelog naroda. Nije teško uočiti da se promjene donose na brzinu, bez stvarnog mišljenja stručnjaka, te protivno volji i interesima hrvatskog naroda.
Ustavne promjene, koje su u Republici Hrvatskoj u tijeku, predstavljaju ponovni obračun sa žrtvama komunističkog totalitarnog režima. One su nadahnute odlukom da se zaštiti zločinački jugoslavenski komunistički sustav, njegovi zločinci i sam njegov zločinački karakter. Time ove promjene Ustava možemo smatrati zločinačkim činom usmjerenim protiv pravde, žrtava, slobode, napretka društva i hrvatske budućnosti.

Drugi neprijatelj s kojim se protunarodna vlast obračunava je sam hrvatski narod kao suveren. Promjenama se nastoji prikazati hrvatski narod kao nedemokratski, nedorastao i ugrožavajući za slobodu, demokraciju, ljudska prava i slobode te svekoliki napredak. Očito je da klika na vlasti hrvatski narod želi staviti pod skrbništvo i iz ruku mu uzeti jedini preostali snažan alat kojim može odlučiti koje vrjednote želi štititi. Hrvatski narod ima pravo urediti svoj unutarnji život i život sa svijetom u kojem živi. Navedene izmjene predstavljaju obračun s narodnom inicijativom U ime obitelji i narodnom inicijativom za izmjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ili nekim budućim narodnim inicijativama kojih se nenarodna vlast boji.
Ovim izmjenama Ustava očito se pokreće projekt regionalizacije i otvara mogućnost dezintegracije Hrvatske. Na ovaj način vladajući žele pridobiti navodne demokršćane iz HDSSB-a i HGS-a. Prodaja i izdaja Hrvatske i hrvatskog naroda je, još uvijek, unosan posao. Ako naprijed navedene stranke podrže ove izmjene Ustava bit će to očit znak da su i one na tragu zaštite komunističkih zločina i zločinaca te neprijateljskog odnosa prema hrvatskom narodu kao nositelju suvereniteta.
Obiteljska stranka poziva Vladu i Sabor da predložene izmjene Ustava dadnu na referendum kako bi narod te promjene na demokratski način ocijenio. U protivnom pozivamo cijeli hrvatski narod i hrvatske državljane na posvemašnji otpor naprijed najavljenim protunarodnim činima.

U Zagrebu, 11. prosinca 2013.
Za Obiteljsku stranku
Mate Knezović, predsjednik