MEDIJI NE IZVJEŠĆUJU STRANKE O TERMINIMA PREDSTAVLJANJA

Na upit Obiteljske stranke o dužnosti elektroničkih medija da izvijeste političke stranke o terminima za predstavljanje dobili smo odgovor Državnog izbornog povjerenstva iz kojeg je vidljivo da su mediji dužni izvjestiti političke stranke o terminima za predstavljanje.

Većina medija nije izvršila tu zakonsku obvezu, a koliko nam je poznato, ni Državno izborno povjerenstvo nije poduzelo mjere kojima bi sankcioniralo nepostupanje po pravilima. Već prethodno Obiteljska stranka pozvala je i Ustavni sud da se očituje o protuustavnosti i protuzakonitosti izbornog procesa. Međutim Ustavni sud oglušio se na naš zahtjev iako je u predmetu Glavaš žurno reagirao.

Sve ovo pokazuje da je cjelokupan izborni proces nedemokratski, netransparentan, protuustavan i protuzakonit. Takvom dojmu možemo pripisati i djelovanje GONG- a te TRANSPARENCY INTERNATIONAL-a koji prešućuju ovakvo stanje, a ističu nebitne detalje.

Odgovor Državnog Izbornog povjerenstva pogledajte ovdje.

Mate Knezović, predsjednik